Nogomet

Krunoslav Rendulić pronašao novi angažman nakon Zrinjskog

Filip Mihoković • utorak, 05.03.2024.
Krunoslav Rendulić  pronašao novi angažman nakon Zrinjskog
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Krunoslav Rendulić bez posla je od studenog, a novi angažman pronašao je u Azerbajdžanu, gdje će preuzeti klupu šestoplasiranog Sabaha...

Krunoslav Rendulić ostao je bez posla nakon što je ostvario povijesan uspjeh s mostarskim Zrinjskim, a hrvatski trener nije dugo bio bez angažmana. Sada će preuzeti klupu azerbajdžanskog Sabaha, koji je na šestom mjestu ljestvice, a bivši Hajdukovac je suradnju s klubom potpisao u trajanju od 18 mjeseci, tijekom kojeg će pokušati ostvariti plasman u europsko natjecanje.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rendulić je kao igrač s Hajdukom osvojio naslov prvaka 2001., a s Rijekom Kup 2006. godine. Kao trener je, od 2018. do 2022. godine, vodio momčadi Istre 1961, Šibenika i Gorice, a onda prelazi na klupu Zrinjskog iz Mostara. S Plemićima je hrvatski trener postigao najveće uspjehe u karijeri, osvojivši duplu krunu 2023. godine te ostvarivši povijesni plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Unatoč statusu autsajdera, Rendulić je sa Zrinjskim u skupini s Aston Villom, Legijom i AZ Alkmaarom uspio osvojiti četiri boda, pobijedivši nizozemsku momčad u prvoj utakmici 4:3 fenomenalnim preokretom nakon trostrukog zaostatka. Zrinjski je zatim izgubio sljedeće četiri utakmice, no nije bio deklasiran, upisavši minimalne poraze u tri susreta te izborivši remi s Aston Villom u posljednjoj utakmici grupne faze.

Zrinjski je međutim tijekom tog razdoblja u domaćem prvenstvu nekoliko puta rezultatski podbacio, a poraz 3:0 protiv Veleža presudio je sudbinu hrvatskom treneru na klupi mostarskog kluba, koji je ostao bez posla nakon 13. studenog prošle godine. Vodeći mostarski klub u 47 utakmica, Rendulić je ostvario učinak od 31 pobjede, pet remija i 11 poraza, a sada će u novom okruženju u Azerbajdžanu pokušati replicirati isti uspjeh.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!