Rukomet

Gostovanje u Kielu odlučuje o Zagrebovoj poziciji za doigravanje, može biti treći, ali i šesti

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.03.2024.
Gostovanje u Kielu odlučuje o Zagrebovoj poziciji za doigravanje, može biti treći, ali i šesti
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Pred rukometašima Zagreba je posljednji susret u grupnoj fazi Lige prvaka. Osmina finala je osigurana, samo je pitanje s koje će pozicije u nju…

Danas počinje posljednje kolo rukometne Lige prvaka, a hrvatski prvak Zagreb u njega ulazi mirno, osigurao je nastup u osmini finala, samo je još pitanje s koje će pozicije u nokaut fazu.

Igraj na Kiel - Zagreb na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bilo bi poželjno kada bi izbjegao šesto mjesto u skupini jer bi ga čekao najteži posao u osmini finala s obzirom da šestoplasirani ide na trećeplasiranog iz B skupine, a to će biti Veszprem ili Magdeburg. Magdeburg ima dva boda prednosti, ali Veszprem ga dočekuje na svom parketu i bolji je u međusobnom omjeru.

Biti ostale opcije za Zagreb neće biti lagane, ali svakako su prihvatljivije od Magdeburga ili Veszprema. Tako se u drugoj skupini o četvrtom i petom mjestu odlučuje između Montpelliera i GOG-a dok o posljednjem putniku u osminu finala odlučuje izravni dvoboj Wisle i Porta. Igra se u Plocku, a Wisla ima bod prednosti..

Samo jedan scenarij dovodi Zagreb na šestu poziciju u skupini i stavlja ga u jako tešku poziciju uoči doigravanja. To će se dogoditi ako Zagreb izgubi u gostima kod Kiela, a Szeged istovremeno u gostima svlada PSG.

Kiel je već osigurao izravan prolaz u četvrtfinale, ali želi ga potvrditi s prvog mjesta u skupini, a za to treba ostati neporažen protiv Zagreba. Može i s porazom završiti prvi, ali Aalborg ne smije u tom slučaju svladati Kielce. S druge strane Parižani imaju za što igrati jer se i njima može dogoditi da u ludom raspletu padnu na šesto mjesto. S druge strane, pobjedom protiv Szegeda osiguravaju treće mjesto i lakši put u osmini finala.

U svakom slučaju Zagreb ovdje nema veliki imperativ pobjede, ona bi dobro došla kao potvrda dobrog rada i svakako velika injekcija samopouzdanja, ali niti poraz neće biti smak svijeta. Osmina finala je tu, a to je za Zagreb najvažnije.

Što su rekli

Domagoj Duvnjak, kapetan Kiela: "Nevjerojatno je kako je Zagreb okrenuo ovu sezonu. Momčad je snažna i svi znaju što trebaju raditi u obrani i napadu. Zagreb je ponovno onaj Zagreb kakav poznajemo, momčad koja može pobijediti svakog protivnika. Međutim naravno da želimo pobjedu i prvo mjesto u skupini."

Andrija Nikolić, trener Zagreba: "Protivnik je odlična ekipa koja posebno dobro igra kod kuće i malo tko im tamo uspije uzeti bodove. Na početku sezone su imali određenih problema s ozljedama, ali kasnije je njihova širina došla do izražaja. U Ligi prvaka su bili posebno efektni ove sezone i sigurno je da će pobjedom pred svojim navijačima htjeti zaključiti grupnu fazu natjecanja. Imaju po dva ili čak tri igrača na svakoj poziciji, čvrsti su i odlični šuteri i i sve u svemu rekao bih fantastična momčad. Ipak, mi smo u nekakvom dobrom ritmu, dobrom smo energijom napunjeni i idemo se tamo nadmetati pa ćemo vidjeti što će biti."

Mjesto, vrijeme, suci

Kiel, Wunderino Arena, 18:45

Suci: Arthur Brunner, Morad Salah (Švicarska)

Prošli dvoboj

Prvi susret ovih protivnika dogodio se u prvom kolu, a Zagreb je potpuno razočarao. Svi su bili razočarani nastupom i porazom 30:23 pa je tako ubrzo otkaz zaradio Slavko Goluža i Zagreb je praktički na početku sezone promijenio trenera. Velike probleme Zagrebu u tom susretu radio je pivot Patrick Wiencek koji je postigao osam golova.

Prognoza

Zagreb je opušten, a takav može biti i najopasniji. No jasno je da je Kiel ovdje favorit i da je pred hrvatskim prvakom vrlo težak posao.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

14. kolo

Kiel33:22RK Zagreb
Kolstad34:27Eurofarm Pelister
Aalborg Handball35:35Barlinek Industria Kielce
Paris Saint-Germain37:33OTP Bank Pick Szeged
1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!