Nogomet

Povećavaju se Dinamove šanse za prolaz, PAOK na Maksimir dolazi bez Troost-Ekonga

Filip Mihoković • srijeda, 06.03.2024.
Povećavaju se Dinamove šanse za prolaz, PAOK na Maksimir dolazi bez Troost-Ekonga
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo je unatoč svim očekivanjima koja su govorila suprotno, uspio nadmašiti Real Betis u dvomeču šesnaestine finala Konferencijske lige. Sada će Modri isto pokušati ponoviti u osmini finala protiv PAOK-a, a šanse za takav ishod su im porasle, budući da vodeća momčad Grčke u Zagreb dolazi bez najboljeg igrača Afričkog Kupa nacija...

Dinamo se priprema za važan susret u osmini finala Konferencijske lige protiv solunskog PAOK-a, koji stiže u Zagreb oslabljen ozljedama i izostancima ključnih igrača. Unatoč nedavnom remiju protiv Osijeka, Modrima neće nedostajati motivacije u osmine finala Konferencijske lige, dok se PAOK, trenutačno vodeća momčad grčkog prvenstva, suočava s izazovima.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

PAOK, poznat po svojoj efikasnosti i napadačkom stilu igre, ima problema s ozljedama uoči susreta s Dinamom. Prvi napadač Ally Samatta je upitan, a zamjena Brandon Thomas je već dulje vrijeme izvan terena. Trener Razvan Lucescu također se suočava s problemima u obrani, budući da su ozlijeđena dva stopera, uključujući i najboljeg igrača Afričkog Kupa nacija, Williama Troost-Ekonga, koji nije doputovao u Zagreb.

Unatoč tim izazovima, PAOK ima igrače poput Kirila Despodova, Giannisa Konstanteliasa i Andrije Živkovića, koji su postigli značajan broj golova ove sezone. Dinamo će imati prednost domaćeg terena i 12. igrača te će pokušati iskoristiti situaciju s ozljedama u redovima grčkog suparnika kako bi stvorio prednost pred uzvratni susret.

PAOK će morati pronaći rješenja za odsustva bitnih igrača želi li ugroziti domaćina u prvoj utakmici dvomeča, a između dva susreta Konferencijske lige, očekuje ga i ligaška utakmica protiv gradskog rivala Arisa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!