Nogomet

Petković o konkurenciji u napadu: 'Drago mi je da nikome mjesto nije zacementirano'

Filip Mihoković • srijeda, 06.03.2024.
Petković o konkurenciji u napadu: 'Drago mi je da nikome mjesto nije zacementirano'
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Zlatko Dalić nedavno je objavio popis reprezentativaca za Winsunited Cup koji će se krajem ožujka održati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a na popisu se našlo troje napadača te se stoga postavlja pitanje koji od njih je zaslužio mjesto u prvih 11...

Hrvatska će pripreme prije Europskog prvenstva u Njemačkoj imati u sklopu humanitarnog turnira u Abu Dhabiju od 22. do 26. ožujka, a izbornik Zlatko Dalić objavio je popis reprezentativaca. Na popisu su se od napadačkih imena našli Andrej Kramarić, Bruno Petković i Ante Budimir, a sva trojica imaju sjajnu sezonu te će izbornik morati dobro razmisliti koji od njih će najviše doprinijeti momčadi od prve minute.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kramarić za Hoffenheim ove sezone ima osam pogodaka i jednu asistenciju u 20 bundesligaških utakmica, Petković ima pet golova u pet utakmica Konferencijske lige te je drugi najbolji strijelac SuperSport HNL-a s devet pogodaka, a golgeterskom formom najviše se istaknuo Ante Budimir. Hrvatski reprezentativac je u dresu Osasune ove sezone postigao 14 pogodaka, što ga čini trećim najboljim strijelcem LaLige iza Borje Mayorala s 15 i Judea Bellinghama sa 16 golova.

Budući da pod Dalićem Hrvatska igra u sustavu 4-2-3-1, od napadača se očekuje da daje svoj doprinos pogocima, a sva trojica konkurenata za mjesto u početnom sastavu ove sezone to rade na iznimnoj razini. Bruno Petković je otkrio za Nacional da je zdrava konkurencija u momčadi uvijek poželjna:

"Ima jako puno vremena do Europskog prvenstva, Ante Budimir igra jako dobro, Andrej Kramarić uvijek konkurira za tu poziciju. Forma se može promijeniti kroz par utakmica. Mogu i ja bolje, mogu i konkurenti bolje. Ima mladih koji dolaze. Nekad više minuta u momčadi pomogne, osjećaš samopouzdanje, ekipa te više osjeti. Mislim da je dobro što imamo zdravu konkurenciju napadača koji se dižu u formi, drago mi je da nikome mjesto nije zacementirano."

"Devetka" Modrih zaključio je da će priliku nošenja hrvatskog dresa uvijek dobiti igrači koji to najviše zaslužuju, istaknuvši mogućnost da je za reprezentaciju bolja solucija u kojoj on nije prvi napadač:

"Ako igraš dobro, onda ćeš i igrati, a ne da se govori da su Petković, Budimir ili Kramarić trenutno prvi. Svatko može izboriti svoje mjesto na temelju svojih igara, treninzima i dizanjima u formi. To je najzdraviji oblik konkurencije i tome treba težiti. Možda je bolje da nisam prva špica."

Podsjetimo, izbornik Dalić ovako je prokomentirao popis za turnir u Abu Dhabiju, ističući važnost atmosfere i zajedništva u pripremi pred Europsko prvenstvo u Njemačkoj:

"Nije bilo razloga za neke veće promjene, ostajemo vjerni igračima koji su izborili Europsko prvenstvo. Turnir u Abu Dhabiju nam je vrlo važan u pripremi za Euro, s posebnim naglaskom na osnaživanje dobre atmosfere i zajedništva. Zato je s nama i Ivan Perišić koji je u posljednjoj fazi oporavka, ali neovisno hoće li moći zaigrati bitno je da kao dokapetan i jedan od lidera ekipe bude dio ovog okupljanja koje vidimo kao priliku za team-building."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!