Nogomet

U Pragu vlada euforija, u goste dolazi prvi favorit za osvajanje Europske lige

Branimir Korać • četvrtak, 07.03.2024.
U Pragu vlada euforija, u goste dolazi prvi favorit za osvajanje Europske lige
Foto: EPA

Praška Sparta nije se usrećila sa ždrijebom osmine finala Europske lige. Za polufinale će se boriti s Liverpoolom…

Težak posao, najteži mogući je pred nogometašima praške Sparte. U osmini finala Europske lige čeka ih prvi favorit za osvajanje natjecanja, Liverpool.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iz Liverpoola ističu kako im je jedan od glavnih ciljeva osvajanje Europske lige, neće kalkulirati nego će svim snagama ići po trofej. To je loša vijest za većinu preostalih klubova jer su Redsi na papiru ipak klasa za sebe.

Sparta igra u dobroj formi i od sredine studenog upisala je 16 pobjeda, jedan remi i jedan poraz. Remizirala je u prošlom prvenstvenom kolu u velikom praškom derbiju protiv Slavije, a jedini poraz upisala je u šesnaestini finala Europske lige protiv Galatasaraya.

Kako je završila na drugom mjestu u svojoj skupini Europske lige iza Rangersa, a ispred Betisa i Aris Limassola, nije izborila izravan prolaz u osminu finala već je morala igrati i četvrtfinale.

Tamo je za protivnike imala Turke od kojih je poražena u Istanbulu s 3:2, ali je sve to nadoknadila u Pragu gdje je bila bolja s 4:1 i izborila dvomeč s Liverpoolom.

Liverpool je lider Premier lige, igra sjajno ove sezone i u Pragu će tražiti puni plijen. U svakom slučaju veliki je favorit i ako odigra u skladu s mogućnostima, Sparta će imati pretežak posao.

Što su rekli

Brian Priske, trener Sparte: "Liverpool ove sezone igra sjajno i moji igrači imat će pune ruke posla. Teško mi je predvidjeti sa kojom će postavom krenuti s obzirom na kvalitetu i širinu kadra koji imaju. Morat ćemo biti na svom vrhuncu, a više se koncentriramo na njihovu igru u cijelosti nego na pojedince."

Jürgen Klopp, trener Liverpoola: "Gledali smo Spartu, igraju šampionski i s jasnom idejom. Sparta igra vrlo intenzivno i u visokom ritmu te očekujemo težak dvoboj. Međutim isto tako očekujemo da ćemo odigrati odličnu utakmicu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Prag, epet ARENA, 18:45

Sudac: Jose Maria Sanchez (Španjolska)

Nedostaju

Sparta Prag: Vindheim

Liverpool: Alexander-Arnold, Alisson, Bajčetić, Diogo Jota, Gravenberch, Jones, Matrip, Thiago (ozljede)

Prošli dvoboj

Ove momčadi susrele su se 2011. godine u šesnaestini finala ovog natjecanja. Nakon 0:0 u Pragu, Liverpool je slavio na Anfieldu s 1:0 golom Dirka Kuyta u 86. minuti.

Prognoza

Ovisno o postavi Liverpoola, ako Redsi nastupe u najjačem raspoloživom sastavu, bit će blizu dobrog rezultata uoči uzvrata.

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!