Tenis

Talijanski lucky loser izbacio Đokovića u šesnaestini finala Indian Wellsa

Mihaela Bradovski • utorak, 12.03.2024.
Talijanski lucky loser izbacio Đokovića u šesnaestini finala Indian Wellsa
Foto: EPA

Novak Đoković upisao je neočekivani poraz u trećem kolu Indian Wellsa. Izgubio je od 123. igrača svijeta Luce Nardija u tri seta...

Pobjedu karijere upisao je noćas 20-godišnji Talijan Luca Nardi. Mladi tenisač iz Pesara odigrao je meč života i odnio pobjedu protiv Novaka Đokovića 6:4, 3:6, 6:3.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nardi je u biti tek na početku profesionalne karijere, mlad je igrač kod kojeg su još uvijek prisutne velike oscilacije i na Challenger razini, no ovo je pobjeda koja će mu jako puno značiti.

Sretno je ušao u glavni ždrijeb, u kvalifikacijama je izgubio od David Goffina, ali je bio jedan od tri lucky losera koji su iskoristili odustajanje igrača te su ušli u glavni ždrijeb.

U glavnom ždrijebu je bio slobodan u prvom kolu pa je u drugom svladao Kineza Zhizhena Zhanga u tri seta što je već bila lijepa pobjeda sa obzirom da je došla protiv igrača iz Top 50.

Nije niti slutio da ga najbolje tek čeka bez obzira što se Đoković mučio i u drugom kolu protiv Aleksandra Vukića koji mu je uzeo jedan set.

Meč protiv Nardija od početka nije išao prema planu. Izgubio je prvi set sa 6:4 i to nakon što nije došao niti jednom do break lopte. S druge strane Nardi je imao jednu i iskoristio ju je.

Đoković je u drugom setu uspio rano doći do breaka, ali odmah nakon toga Nardi se vratio u maratonskom gemu iskoristivši petu break loptu. Ipak prvi igrač svijeta breakom u šestom gemu dolazi do nove prednosti koju je lakoćom sačuvao do kraja seta.

Činilo se da je tu Đoković došao na radnu temperaturu jer je preuzeo dominaciju na terenu, ali u trećem setu nije uspio završiti posao.

Nardi je stabilizirao svoj servis i ponovno Đokoviću nije dopustio niti jednu break loptu. U drugom gemu imao je i 15:40 te mogao odmah do breaka, nije uspio, ali kod 3:2 stigao je do 0:40, uzeo servis Đokoviću i nakon toga bez većih problema završio posao.

Veliki meč za mladog Talijana koji je bio agresivan i raspoložen, imao dvostruko više winnera od Đokovića i odigrao sjajan meč. Postao je prvi lucky loser koji je uspio svladati Đokovića.

Spomenimo i kako se Danil Medvjedev mučio protiv Sebastiana Korde i slomio ga tek sredinom trećeg seta. Sljedeći Nardijev protivnik bit će Amerikanac Tommy Paul koji je u dva seta eliminirao Uga Humberta.

Indian Wells, šesnaestina finala:
Luca Nardi (Italija, LL) - Novak Đoković (Srbija, 1) 6:4, 3:6, 6:3
Holger Rune (Danska, 7) - Lorenzo Musetti (Italija, 26) 6:2, 7:6(5)
Gael Monfils (Francuska) - Cameron Norrie (Velika Britanija, 28) 6:7(5), 7:6(5), 6:3
Tommy Paul (SAD, 17) - Ugo Humbert (Francuska, 14) 6:4, 6:4
Casper Ruud (Norveška, 9) - Arthur Fils (Francuska) 6:2, 6:4
Taylor Fritz (SAD, 12) - Sebastian Baez (Argentina, 19) 6:2, 6:2
Grigor Dimitrov (Bugarska, 13) - Adrian Mannarino (Francuska, 21) 6:3, 6:3
Danil Medvjedev (-, 4) - Sebastian Korda (SAD, 29) 6:4, 5:7, 6:3

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!