Tenis

Dodig protiv Mektića za polufinale Indian Wellsa, Pavić zaustavljen u osmini finala

Mihaela Bradovski • utorak, 12.03.2024.
Dodig protiv Mektića za polufinale Indian Wellsa, Pavić zaustavljen u osmini finala
Foto: EPA

Tri Hrvata našla su se u osmini finala konkurencije parova u Indian Wellsu, a u četvrtfinale prošli su Nikola Mektić i Ivan Dodig. Mektić i paru s Wesleyem Koolhofom, a Dodig s Austinom Krajicekom i upravo će međusobno odlučivati o putniku u polufinale...

Ivan Dodig i Austin Krajicek u dva seta su bili bolji od Marcela Mela i Alexandera Zvereva. Dobar meč drugih nositelja koji su u cijelom meču samo jednom bili suočeni s break loptama i to u šestom gemu drugog seta nakon što su poveli s 3:2, ali Melo i Zverev sve tri break lopte su prokockali.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U svakom setu Dodig i Krajicek po jednom su došli do breaka i na kraju su zasluženo i očekivano prošli dalje.

U četvrtfinalu će igrati protiv Wesleya Koolhofa i Nikole Mektića koji su također u dva seta preskočili svoju prepreku. Bit će im to drugi međusobni dvoboj, prošli put bolji su bili Koolhof i Mektić koji su u polufinalu Rotterdama ove godine slavili sa 7:5, 6:4.

Koolhof i Mektić naišli su na jak otpor malo poznatih Amerikanaca Ryana Seggermana i Patrika Trhaca koji su posebno u drugom setu stvarali probleme te su tu imali i set loptu.

Amerikanci su na startu priredili veliko iznenađenje svladavši Maxima Gonzaleza i Andresa Moltenija, a za još veće iznenađenje ipak nisu imali snage.

Ove godine osvojili su oba Challengera koja su u dva tjedna igrana u Indian Wellsu, ali, zanimljivo, na ostalim Challengerima nisu uzeli niti pobjedu.

U četvrtfinale nije uspio proći Mate Pavić u paru s Marcelom Arevalom. Njih dvojica su unatoč osvojenom prvom setu, poraženi u nastavku meča od sedmih nositelja Kevina Krawietza i Tima Puetza, vrlo uigrane njemačke kombinacije.

Ovo im je bio drugi međusobni dvoboj, a Nijemci su bili uspješniji i u osmini finala Australian Opena, samo što su tamo lakše došli do pobjeda, sa 6:3, 6:3.

Indian Wells, osmina finala:
Ivan Dodig/Austin Krajicek (Hrvatska/SAD, 2) - Marcelo Melo/Alexander Zverev (Brazil/Njemačka) 6:3, 6:4
Wesley Koolhof/Nikola Mektić (Nizozemska/Hrvatska) - Ryan Seggerman/Patrik Trhac (SAD/SAD, WC) 6:4, 7:6(6)
Kevin Krawietz/Tim Puetz (Njemačka/Njemačka, 7) - Marcelo Arevalo/Mate Pavić (Salvador/Hrvatska) 5:7, 6:4, 10:5

FOTO: EPA/Alessandro Di Marco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!