Tenis

Koolhof i Mektić nakon velike borbe izbacili Dodiga i Krajiceka

Branimir Korać • srijeda, 13.03.2024.
Koolhof i Mektić nakon velike borbe izbacili Dodiga i Krajiceka
Foto: EPA

Odličan meč u četvrtfinalu konkurencije parova u Indian Wellsu odigrali su Koolhof i Mektić te Dodig i Krajicek. U konačnici je Mektić bio uspješniji od Dodiga i prošao je u polufinale...

Dva sata i 15 minuta, neuobičajeno za mečeve parova, potrajao je četvrtfinalni dvoboj u kojem su akteri bili Hrvati. Vodila se velika borba, a na kraju su Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof upisali pobjedu protiv Ivana Dodiga i Amerikanca Austina Krajiceka.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Koolhof i Mektić bolje su otvorili meč, uzeli su prvi set sa 6:4, bio je dovoljan jedan break dok su na svom servisu bili uvjerljivi i nisu dopustili niti jednu break loptu.

U drugom setu odluka je pala u tie-breaku. Tamo su Koolhof i Mektić poveli s 5:1 i činilo se da je priči kraj, međutim Dodig i Krajicek su se vratili i uzeli 13. igru s 11:9 pritom spasivši tri meč lopte.

Odluka je tako pala u produženom tie-breaku gdje su Koolhof i Mektić bili sigurni na svom servisu te s 10:7 uzeli taj period igre.

U polufinalu igrat će protiv sedmih nositelja Kevina Krawietza i Tima Puetza koji su ranije eliminirali Marcela Arevala i Matu Pavića.

Bit će ovo prvi njihov međusobni dvoboj.

Indian Wells, četvrtfinale parova:
Wesley Koolhof/Nikola Mektić (Nizozemska/Hrvatska) - Ivan Dodig/Austin Krajicek (Hrvatska/SAD, 2) 6:4, 6:7(9), 10:7

FOTO: EPA/SANDER KONING

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!