Ostali sportovi

Odbojkaši zagrebačke Mladosti 23. put osvojili trofej pobjednika Kupa Hrvatske

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 13.03.2024.
Odbojkaši zagrebačke Mladosti 23. put osvojili trofej pobjednika Kupa Hrvatske
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Odbojkaši Mladosti u svojoj 24. ovosezonskoj domaćoj pobjedi osvojili su prvi ovogodišnji trofej, Kup Hrvatske Vinka Dobrića, svoj 23. ukupno...

Sjajnoj niski uspjeha Mladostaši su pridodali još jedan pehar. Nakon dva i pol sata junačke, velike bitke, u vinkovačkoj prepunoj dvorani Lenije pala je Mursa Osijek, bilo je 1:3 (20:25, 19:25, 33:31, 20:25) jer su Osječani nominalno bili voljom ždrijeba domaćini.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladost je prva dva seta briljantno odigrala, s istom postavom, izuzev nekih taktičkih kratkih izmjena. Dakle Goč kao organizator igre, Cvanciger korektor na dijagonali, primači-pucači Smolej i Repek, srednji blokeri Gajić i Jakopec, koji je blokom završio za prva dva seta.

Oba seta vrlo slična, Mursa je povela od početka, ali ne više od dva poena razlike, da bi od sredine seta Mladost nekom kraćom serijom napravila preokret, povela i do kraja zadržala prednost. Zapravo je sličan bio i treći set, i tu su Mladostaši u finišu imali vodstvo od 23:20, prvi došli do set-meč lopte na 24:23, ali niti nju, niti slijedeće tri nisu iskoristili, već su taj set nakon velike borbe dobili uporni Osječani s 33:31.

Nije to pokolebalo Zagrepčane, u četvrtom su, s istim sastavom, krenuli koncentriranije, ponovno se u drugoj polovici seta odvojili (20:16) i na kraju rutinirano dobili taj period igre sa 25:20, za pobjedu od konačnih 3-1 u setovima.

Dominacija Mladosti posebno se ističe u poenima blokom, 18 prema 9 Murse, na servisu, sa 7 aseva prema 4 Osječana, koji su puno više griješili, 39 prema 26 pogrešaka Mladosti. I to čak 25 poena Osječana na servisu, definitivno podatak koji bode oči. Mursa je, pak, bila bolja u napadu sa 53 prema 42 poena Mladosti.

Marko Repek sa 12 poena (3 asa i 1 blok) proglašen je na kraju igračem finala. Lukaš Smolej bio je najučinkovitiji sa 18 poena (po 3 asa i bloka), Gabrijel Cvanciger dodao je 16, Sven Jakopec 11 (8 blokova), Tihomir Gajić 6 (4 bloka) i Samuel Goč 3 (2 bloka).

Nakon utakmice kapetan Mladosti, reprezentativni libero Hrvoje Pervan je rekao:

"Očekvali smo ovako tešku utakmicu, znali smo što nas ovdje čeka. U trećem setu došlo je do malog pada koncentracije, uostalom, Mursa je iznimno kvalitetan sastav i bilo bi iluzorno očekivati glatku pobjedu. Ali, u nastavku smo zaigrali još bolje i zasluženo pobijedili i uzeli prvi ovogodišnji trofej."

Ratko Peris, trener Mladosti, vrlo je mirno rezonirao na kraju:

"Za ovaj prvi ovogodišnji trofej zaslužni su svi u klub, ne samo oni koji su igrali, već kompletna momčad sa stručnim stožerom. Šteta trećeg seta, bili smo malo nestrpljivi, nije bilo dovoljno koncentracije na kraju, ali smo se skuili do kraja. Očekivali smo ovakovu atmosferu, gdje su Osječani imali brojniju publiku, na to smo se pripremali. Sada ćemo kratko proslaviti a onda idemo dalje u Superligi, već u subotu se igra posljednje kolo i onda kreće završnica. Ovo je prvi trofej, ali idemo dalje…"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!