Ostali sportovi

Nakon odbojkaša i odbojkašice Mladosti osvojile Kup Hrvatske

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 13.03.2024.
Nakon odbojkaša i odbojkašice Mladosti osvojile Kup Hrvatske
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Repriza prošlogodišnjeg finala Kupa Hrvatske Snježane Ušić završila je baš kao i lani, pobjedom Mladosti nad Dinamom od 3:1 (25:21, 25:16, 19:25, 25:22) poslije nešto manje od dva sata igre u sjajnoj atmosferi vinkovačke sportske dvorane Lenije.

Mladostašice su odradile prva dva seta na maestralan način, i da nije bilo nekih nepotrebnih pogrešaka tijekom tih perioda igre rezultat bi bio i uvjerljiviji. Jer, Mladostašice su dominirale u ta prva dva seta na bloku, po šest poena u svakom, dok se igračice Dinama tu nikako nisu snalazile. Nakon početnog ispitivanja snaga Mladost je sredinom seta povela 10:7, no Dinamo je ozbiljna ekipa koja se ne predaje tako lako, pa ponovno uzima vodstvo kod 17:15. Još jedan val Mladosti odvodi ih na 20:17 te 25:21 i osvajanje prvog seta. U drugom je to sve izgledalo puno lakše, nakon 18:14 Mladosti igra Dinama se raspala.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Treći je set uvijek nekako poseban, pa je tako i Dinamo tu konačno uhvatio kontinuitet blokova, prvi poen blokom kod 3:3, do kraja seta sakupili su ih pet, do kraja meča ukupno šest. Ulaskom Kruhonje s klupe na servis pala su i dva asa, i tada su Mladostašice ispustile konce igre iz ruku, ništa im ne polazi za rukom. Trener Darko Nojić umjesto Grabić uvodi Ištuk, što se pokazalo dobrim, ali tek u četvrtom setu. Treći je nepovratno otišao na stranu Dinama.

Ali su zato Mladostašice ponovno krenule u juriš u četvrtom setu, povele 7:3, stale kod 8:8, i ponovno jurnule kod 15:10 i 18:13. Dinamo se u finišu toga seta približio na 20:23, ali Mladost više ništa nije željela prepustiti slučaju, i taj set osvajaju sa 25:22, za pobjedu od 3-1 u finalu Kupa Hrvatske Snježane Ušić.

Statistički, Mladost je dominirala u bloku (15-6), bila bolja u napadu (51-46), ali je više griješila (27-24), dok je Dinamo na kraju bolje servirao (5-4).

Andrea Mihaljević sa 22 poena najučinkovitija igračica finala, ujedno i proglašena MVP-om. Nakon susreta je kazala:

"Predobar je osjećaj ponovno osvojiti Kup. Znale smo kako je to, jer smo ga osvojile lani, pa smo to došle ponoviti. Čestike mojim suigračicama na igri i trofeju, no još nije gotova sezona, idemo i po naslov prvakinja."

Darko Nojić, trener Mladosti, koji je i najavio pohod na trofej u Vinkovcima na kraju je konstatirao:

"Ovo mi je prvi trofej kao prvom treneru pa ću ga uvijek pamtiti. Hvala Vinkovcima i sjajnoj publici na odličnoj atmosferi, bodrili su nas i to nam je puno značilo. Pokazali smo još jednom da se najbolja odbojka igra u Domu odbojke. U velikom smo ritmu, u 19 dana 7 utakmca, no Kup je nešto posebno. Ovo ćemo proslaviti a onda idemo i po drugi trofej u ovoj sezoni, po još jedan naslov prvakinja Hrvatske."

Katarina Pavičić na kraju je imala 13 poena. Mirta Freund 10 (7 blokom), Leonarda Grabić 9, Aurora Papac 7, Karla Antunović 5 i Ana Ištuk 4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!