Nogomet

Grčka policija u pripravnosti, PAOK upozorio svoje navijače

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 14.03.2024.
Grčka policija u pripravnosti, PAOK upozorio svoje navijače
Foto: Damir Senčar/HINA

Utakmica PAOK-a i Dinama proglašena je visokorizičnom, a samim time pojačana je i aktivnost policije. Iz grčkog kluba pozvao je navijače da se suzdrže od ponašanja koje bi moglo donijeti kazne...

Grčka policija u stanju je pripravnosti uoči večerašnjeg uzvratnog susreta osmine finala Konferencijske lige između solunskog PAOK-a i zagrebačkog Dinama.

Igraj na PAOK - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

UEFA je obje utakmice okarakterizirala visokorizičnim, posebice nakon onog što se dogodilo ljetos u Ateni i ubojstva navijača AEK-a Michalisa Katsourisa.

Stoga nije čudila odluka o zabrani gostujućih navijača i u Zagrebu i u Solunu. U prvom susret je proteklo bez ikakvih incidenata, a nadamo se kako će i večerašnji ogled u Solunu proći bez problema.

Policija je dobila naredbu za uhićenje sumnjivih osoba prije ulaska u grad. UEFA je na svakoj utakmici imenovala po dva službenika osiguranja, a policijske službe Grčke i Hrvatske obvezale su se na suradnju s odgovarajućim službama ostalih balkanskih država, a posebno onih koje graniče s Grčkom.

Grčki mediji pišu kako se posljednja dva dana provodi stroga kontrola putovnica na svim ulazima u zemlju i temeljita pretraga popisa putnika letova s ?krajnjim odredištem solunske zračne luke "Makedonija".

Do sada nema nikakvih informacija o ozbiljnijim indicijama o mogućim navijačkim incidentima u Solunu, no policija je na oprezu. U gradu su pojačane mjere sigurnosti, posebice oko stadiona Toumba gdje su angažirane i specijalne policijske postrojbe.

PAOK je pozvao svoje navijače da se suzdrže od ponašanja koje bi moglo dovesti do kazne.

"Nemojmo bacati predmete, ne koristimo laserske uređaje, ne palimo baklje i prskalice, ne dižimo transparente političkog ili rasističkog sadržaja. Kako smo saznali iz prve ruke, i najmanja nepravilnost će biti iskorištena protiv nas, a momčad nije ista bez vas na tribinama", poručio je solunski klub svojim pristašama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!