Ostali sportovi

Odbojkaši i odbojkašice Mladosti osvojili Kup: 'Bilo je lijepo igrati u punoj dvorani'

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 14.03.2024.
Odbojkaši i odbojkašice Mladosti osvojili Kup: 'Bilo je lijepo igrati u punoj dvorani'
Foto: FaH

Odbojkaši i odbojkašice HAOK Mladosti osvojili su Kup Hrvatske. Dok su u muškoj konkurenciji Mladostaši bili bolji od Murse, Mladostašice su svladale Dinamo...

Sjajna atmosfera, pune tribine ljubitelja odbojke i zabavni program ispunjen uzbuđenjima obilježili su finale Kupa Snježane Ušić i Vinka Dobrića. U vinkovačkoj dvorani Lenije navijalo se iz petnih žila, a nakon višesatnih napetih borbi, naslov prvaka Hrvatske odnijeli su ženska i muška ekipa HAOK Mladost.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi su snage odmjerili odbojkaši i to zagrebačka HAOK Mladost i prošlogodišnji pobjednik Mursa Osijek. Napeta borba trajala je četiri seta u kojima je bez obzira na domaći teren Slavonaca i jake navijače u pravoj triler završnici nadmoć ipak pokazala Mladost te tako u svoje vitrine stavila 23. naslov pobjednika. Finale Kupa Vinka Dobrića naposljetku je završilo pobjedom Zagrepčana rezultatom 3:1 (25:20, 25:19, 31:33, 25:20).

"Čestitke mojoj ekipi na osvojenom Kupu. Mursa je dobro igrala, no mi smo pokazali kvalitetu i dobro odigrali ovu utakmicu. Dobro smo držali prijem, prolaz i side out. Posebno bih zahvalio publici što je došla u velikom broju. Bez obzira na to što su navijali za svoje Slavonce, bilo je lijepo igrati u punoj dvorani", istaknuo je igrač HAOK Mladost i MVP utakmice Marko Repek.

Za momčad HAOK Mladost su igrali: Samuel Goč, Lukaš Smolej, Blažo Milić, Ivo Ivić, Roko Vlašić, Marko Repek, Hrvoje Pervan, Clemens Ecker, Tihomir Gajić, Sven Jakopec, Maro Busak Vidaković, Stanko Stanković i Gabrijel Cvanciger. Stručni stožer čine Ratko Periš, Toni Kovačević, Dragan Lujić i Mihail Žukouski.

Za momčad MOK Mursa Osijek su igrali: Danilo Vuković, Gabrijel Ivančić, Ivan Dugandžić, Ivan Đirlić, Ante Giljanović, Gabriel Šunjo, Hrvoje Junaković, Paul Alejandro Viloria Marquez, Roko Šustek, Dino Šoš, Tino Busak Vidaković, Tibor Verasto, Kristijan Bečeheli i Michal Marszalek. Stručni stožer čine: Zvonimir Bogdanović, Srđan Gubić i Arian Jovanović.

Nakon odbojkaša došao je red i na odbojkašice, a napetost na utakmici ekipa HAOK Mladost i OK Dinamo bila je velika. U tri od četiri seta Mladost je pokazala bolju koncentraciju i kvalitetu, a utakmica je naposljetku završila rezultatom 3:1 (25:21, 25:16, 19:25, 22:25) i osvajanjem Kupa Snježane Ušić 14. put.

"Čestitam svojoj ekipi, jako smo zadovoljne kako je prošla utakmica. Jedan set nije nam išao po planu ali uspjele smo se izvući, vratiti u svoju igru i na kraju pobijediti. Što se tiče publike atmosfera je bila odlična, dvorana krcata i bile bismo jako sretne kada bi to uvijek bilo tako. To nam daje jedan dodatan adrenalin za bolju igru stoga pozivam sve navijače da nas podrže i u budućnosti", istaknula je igračica HAOK Mladost i MVP utakmice Andrea Mihaljević.

Za ekipu HAOK Mladost su igrale: Karla Antunović, Katarina Pavičić, Mirta Freund, Andrea Mihaljević, Aurora Papac, Andrea Koraca, Karla Burđelez, Ana Ištuk, Katarina Drobac, Ana Prkačin, Matea Smoljan, Dora Brašnić, Tonka Bošnjak i Leonarda Grabić. Stručni stožer čine Darko Nojić i Željko Nojić.

Za ekipu OK Dinamo su igrale: Jelena Ninčević, Marija Dugi, Iva Deak, Maja Šandrik, Antea Perić, Maša Mlinar, Viktoria Ana Trcol, Leonarda Inkret, Klara Kruhonja, Ivona Kollert, Tina Uzun, Valetina Vrbanć, Carla Stošić i Lucia Babić. Stručni stožer čine Igor Šimunčić i Igor Mikšić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!