Nogomet

Ferenčina uoči dolaska Rijeke u Koprivnicu: 'Jedino što se može reprizirati s Rujevice je rezultat'

Mario Borko • petak, 15.03.2024.
Ferenčina uoči dolaska Rijeke u Koprivnicu: 'Jedino što se može reprizirati s Rujevice je rezultat'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

U subotu se od 15 sati sastaju Slaven Belupo i Rijeka. Utakmicu su najavili trener Roy Ferenčina i zimsko pojačanje Robert Murić, a obojica su uvjereni u pozitivan rezultat...

Kako vrijeme odmiče SuperSport HNL postaje sve zanimljiviji, a gostovanje u Koprivnici se za favorite vrlo često pokazalo vrlo nezgodnim. Pamtimo poraz Dinama kojim je praktički prepusti naslov Rijeci i remi Hajduka, nakon što je kolo ranije pobijedio Dinamo, kojim "prosuo" ono dobro što je napravio u derbiju. Sada to gostovanje čeka lidera prvenstva Rijeku koja se u pravilu dobro snalazi u Podravini, ali sada dolaze s posebnim pritiskom. Trener Slavena Belupa Roy Ferenčina detaljno je najavio utakmicu.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Rijeka je odlična ekipa koju vodi moj prijatelj Sopić koji s tom ekipom ove sezone radi čuda. Prvi su u prvenstvu i ušli su u polufinale kupa. U posljednjih devet utakmica imaju osam pobjeda i samo jednu izgubljenu utakmicu i to na Maksimiru iz kaznenog udarca u zadnjoj minuti. O njima mogu reći sve najbolje, ali mi moramo gledati sebe. Vjerujem da možemo dobro izgledati, ali ne želim igrati dobru utakmicu, a ne uzeti bodove. Bodovi su ono što se gleda i dečki su to shvatili. Napravili smo nekoliko analiza ovog tjedna i greške koje smo radili moramo svesti na minimum. Moramo shvatiti da smo natjecateljska ekipa koja ne igra za dojam nego za bodove. Očekujem od naših igrača da budu lavovi na terenu, mogu ja pričati što želim, ali oni na terenu odlučuju kakvi će biti. U posljednjih nekoliko kola imali smo jako loši ulazak u utakmicu, a sutra od prve minute očekujem da pokažemo da smo prava ekipa."

U prošlom susretu ove dvije momčadi Slaven je na Rujevici slavio s 2:4 i tako pripremio veliko iznenađenje. Ipak u toj utakmici Rijeka je dominirala terenom, a Belupo ih je kaznio iz kontre. Trener Slavena vjeruje da će ovoga puta prezentacija njegove ekipe na terenu biti bolja, a rezultat isti:

"Od prve minute idemo maksimalno. Jedino što se s Rujevice može reprizirati je rezultat. Rijeka je s druge strane s pravom optimistična, ali mi imamo prednost domaćeg terena i ja vjerujem u svoju ekipu."

Koprivničani su u seriji loših rezultata, upisali su čak četiri poraza u posljednjih pet utakmica, a u prošlom kolu su protiv Dinama na Maksimiru, unatoč dobroj igri, primili pet golova. U zadnjih deset utakmica na svom stadionu Rijeku su svladali samo jednom.

"Poslije dugo vremena imamo kompletnu ekipu izuzev kapetana Božića kojeg nema već dva mjeseca. Naravno da nam on puno znači, ali igrači kojih nije bilo u posljednjih nekoliko kola su spremni i idemo sa svim snagama na Rijeku. Mi počinjemo igrati tek kada padnemo u rezultatski minus. Sad očekujem da od prve minute budemo pravi i da se ne ponovi situacija iz prošlih utakmica."

Željko Sopić i Roy Ferenčina su jedan dio igračke karijere dijelili svlačionicu u Slaven Belupu, a u najavi utakmice obojica su istaknuli svoje prijateljstvo: "Sopić i ja smo veliki prijatelji i stalno se čujemo. Čuli smo se i prije prethodne dvije utakmice i bez obzira na rezultat mi ćemo uvijek biti prijatelj, a najslađe je pobijediti protiv njega."

Rober Murić se ove zime, na iznenađenje mnogih, priključio momčadi Slaven Belupa. Iako još uvijek nije fizički potpuno spreman, u posljednje tri utakmice krenuo je od prve minuti, a uspio je upisati jednu asistenciju. Najbolje nogometne partije u karijeri krilni napadač je pružao upravo u dresu Rijeke za koju je u 123 nastupa zabio 38 golova i tome dodao 26 asistencija.

"Izgledaju dobro i po meni igraju najbolji nogomet u ligi. Nadam se da će sutra stati, mi moramo biti pravi i bez obzira na to što će biti teško ja se nadam bodovima. Ja se osobno osjećam bolje, trener mi je dao šansu da igram. Dolazi reprezentativna stanka koju ću iskoristiti da dodatnu pripremu i vjerujem da će sve biti super. Protiv Dinama nas je koštao loš ulazak, tek nakon dva primljena gola smo počeli igrati i do tog nesretnog penala smo stvarno izgledali dobro. Moramo ponovit tu igru", rekao je bivši igrač Rijeke.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!