Rukomet

[VIDEO] Šipić: 'Mi smo malo ludi u glavu, trener je više smireniji, mislim da je super kombinacija'

Petar Jenjić • petak, 15.03.2024.
[VIDEO] Šipić: 'Mi smo malo ludi u glavu, trener je više smireniji, mislim da je super kombinacija'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Izbornik Dagur Sigurdsson i reprezentativac Marin Šipić najavili su utakmicu protiv Njemačke. Jasno je da se radi o najtežem protivniku u skupini i da će morati odigrati na vrlo visokoj razini...

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom je otvorila nastup na kvalifikacijskom turniru za plasman na Olimpijske igre u Parizu. U četvrtak navečer pala je Austrija, a vremena za predah i nema previše.

Igraj na olimpijske kvalifikacije na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sljedeća utakmica donosi najtežeg protivnika, Njemačku, a dvoboj se igra u subotu s početkom u 14:30 sati. Izbornik Dagur Sigurdsson najavio je dvoboj.

"Osjećaj je dobar, ali imamo još dva finala za igrati. Moramo ostati koncentrirani, dobro se pripremiti. Da ste izgubili, imali biste samo jednu šansu za pobjedu, i na taj način pristupamo dvoboju. Želim biti dio ekipe i kulture, mislim da je dobro čuti himnu i pokušate je pjevati, da vas uvede pravom raspoloženju u utakmicu. Tu sam tradiciju prenio iz igračkih dana, ostavio sam tu tradiciju i kao trener. Pokušao sam naučiti neke riječi, ali ostalo mi je još nekoliko utakmica da budem bolji."

O Njemačkoj.

"Snažna ekipa, znamo to, posebno obrana i vratari. Moramo imati veliku koncentraciju i ne gubiti olako lopte, brzo se vraćati u loptu, da im ne dopustimo previše kontri. Disciplina i kontrola jako su važni. Srednji vanjski Knorr s pivotom Golom, to je jako snažna kombinacija. Knorra je teško čuvati jer uzme utakmicu u svoje ruke. Kad ima dobar dan, drugim je ekipama teško. Možda ćemo napraviti neke promjene, trenirat ćemo. Vidjet ćemo kako će momci trenirati i u kakvom su stanju. Imamo dan između, malo odmora, vidjet ćemo."

Dobro je protiv Austrije odigrao Marin Šipić koji je svoju priliku na terenu iskoristio.

"Bili smo nervozni, znali smo koliko je utakmica bitna. Vidjelo se na početku, ali drago mi je da smo se izvukli i da smo dobili, ali sada nas čekaju još dvije utakmice. Sve je nama. Kao igrač čekaš svoju priliku, zadnje natjecanje nisam. Da mi ni sada nije dao šansu, sve bi bilo isto. Drago mi je što sam dobio priliku, što sam se pokazao, ali mora se nastaviti i ostale igrati tako. Igrači su jako zadovoljni, igrači su super, malo je kontra nas. Mi smo malo ludi u glavu, on je više smireniji, tako da mislim da je super kombinacija, kad mi ludujemo da nas vrati u liniju kako treba."

"Lijepo je igrati pred svojim navijačima, ali i pobijediti nekoga pred deset tisuća njihovih. Nisu se puno promijenili, nadam se da će netko od dva vratara ponoviti izvedbu Kuzmanovića protiv Njemačke pa će nam biti lako", dodao je Šipić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!