Tenis

Swiatek i Sakkari u borbi za titulu u Indian Wellsu

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 16.03.2024.
Swiatek i Sakkari u borbi za titulu u Indian Wellsu
Foto: EPA

Poznate su finalistice jakog turnira u Indian Wellsu. U borbu za titulu idu Maria Sakkari i Iga Swiatek...

Najbolja tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek prva je finalistica WTA 1000 turnira u Indian Wellsu, a za pobjedu 6:2, 6:1 protiv Ukrajinke Marte Kostjuk trebala je 69 minuta.

Igraj na Swiatek - Sakkari na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Meč je bio lišen svake neizvjesnosti, jer Kostjuk nije imala pravu ideju kako se suprotstaviti prvoj nositeljici. Nakon što je uvjerljivo osvojila prvi gem na servisu, Ukrajinka je u sljedećih pet gemova osvojila pet poena, a Swiatek je iskoristila prvu set-loptu za osvajanje prve dionice meča.

Prva tri gema drugog seta su bila neizvjesna, svaki je otišao do izjednačenja, ali je i svaki od njih osvojila Poljakinja. Kostjuk je tada zatražila pomoć fizioterapeuta zbog bolova u lijevom stopalu. Prekid nije utjecao na Swiatek, koja je do kraja meča suparnici prepustila jedan gem.

Poljakinja je nastavila svoj impresivan niz pobjeda na WTA 1000 turnirima u mečevima u kojima je osvojila prvi set. Swiatek, naime, nikada na turnirima ove razine nije izgubila kad je osvojila prvi set, a njen niz je došao do 69-0.

Grčka tenisačica Maria Sakkari svladala je Amerikanku Coco Gauff sa 6:4, 6:7(5), 6:2 u polufinalu WTA turnira u Indian Wellsu, često prekidanog kišom u petak, te slijedi intrigantan revanš borbe za naslov iz 2022. s Poljakinjom Igom Swiatek.

Polufinale Grkinje Marije Sakkari protiv Amerikanke Coco Gauff rješavalo se znatno duže. Ne samo da je rezultat bio tijesan s preokretima, nego se umiješala i kiša, koja je prekinula meč na dva sata dok je Grkinja dobila prvi set. Nakon drugog prekida, Sakkari je u drugom setu napravila break u meču za vodstvo od 5:4 i tri meč lopte, ali pobjednica US Opena Gauff se izvukla i dobila set u "tie-breaku".

Sakkari se ipak nije dala smesti, nastavila je s kvalitetnom igrom, konačno pobijedivši nakon dva sata i 41 minutu igre.

U finalu će se po šesti put sučeliti Swiatek i Sakkari. Bilanca se trenutno okreće u korist Grkinje, koja ima tri pobjede, no, Swiatek je, nakon što je izgubila prva tri meča protiv Sakkari, dobila posljednja dva, 2022. u Dohi i Indian Wellsu.

WTA Indian Wells, polufinale
Iga Swiatek (Poljska, 1) - Marta Kostjuk (Ukrajina, 31) 6:2, 6:1
Maria Sakkari (Grčka, 9) - Cori Gauff (SAD, 3) 6:4, 6:7(5), 6:2

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!