Zimski sportovi

Haugan najbrži u prvoj vožnji, Kolega na 15. mjestu

Petar Jenjić • nedjelja, 17.03.2024.
Haugan najbrži u prvoj vožnji, Kolega na 15. mjestu
Foto: EPA

Održana je prva slalomska vožnja na završnici Svjetskog kupa za skijaše u austrijskom Saalbachu. U vodstvu je Timon Haugan, a nastupio je i jedini hrvatski predstavnik Samuel Kolega...

Danas se u austrijskom Saalbachu održava i posljednja ovosezonska utrka za skijaše u tehničkim disciplinama. Nakon prve vožnje slaloma u vodstvu je norvešku predstavnik Timon Haugan koji je startao kao četvrti, a kroz cilj prošao s vremenom 55.59.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na drugom mjestu trenutno je Linus Strasser iz Njemačke s 15 stotinki zaostatka, dok točno pola sekunde za vodećim zaostaje trećeplasirani Loic Meillard iz Švicarske. Čevrto mjesto dijele Francuz Clement Noel i Maneul Feller s 80 stotinki u plusu.

Danas je nastupio i jedan hrvatski skijaš. Samuel Kolega startao je kao 17. i kroz cilj prošao s tri sekunde i devet stotinki zaostatka za vodećim. To mu je bilo dovoljno za 15. mjesto u ovom trenutku.

Još od ranije jasno je da je Marco Odermatt ukupni pobjednik Svjetskog kupa, dok će Mali kristalni globus u slalomu ponijeti Manuel Feller.

Slalom, 1. vožnja:
1. Timon Haugan 55.59
2. Linus Strasser +0.15
3. Loic Meillard +0.50
4. Clement Noel +0.80
4. Manuel Feller +0.60
6. Marc Rochat +1.00
7. Henrik Kristoffersen +1.26
8. Fabio Gstrein +1.79
...
15. Samuel Kolega +3.09

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!