Nogomet

Nikola Čavlina uoči kvalifikacijskih utakmica: 'Moramo ispunjavati sve trenerove zahtjeve i onda će sve biti dobro'

Mario Borko • ponedjeljak, 18.03.2024.
Nikola Čavlina uoči kvalifikacijskih utakmica: 'Moramo ispunjavati sve trenerove zahtjeve i onda će sve biti dobro'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Pred hrvatskom U-21 reprezentacijom nastavak je kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2025. održati u Slovačkoj. Na rasporedu su dvije utakmice, prvo gostovanje kod Andore, a potom u Portugalu. Nikola Čavlina kratko je najavio obje utakmice...

I dok se A reprezentacija pod vodstvom Zlatka Dalića sprema za team building u Egiptu, pred U-21 izabranom vrstom Dragana Skočića dvije su kvalifikacijske utakmice. Obje su gostujuće i obje će se igrati na Pirinejskom poluotoku. Prva je na rasporedu u četvrtak protiv Andore, a druga idući utorak protiv Portugala.

Igraj na kvalifikacije za U-21 Europsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je trenutno treća u grupi, ali s jednom utakmicom manje od vodećeg Portugala i dvije od drugoplasirane Grčke. Mlada reprezentacije je ostvarila tri pobjede i remi na gostovanju kod Grka, a Portugalci su upravo tamo poraženi. Andora je u kvalifikacije krenula s tri remija, ali je nakon toga vezala tri poraza. Dva su bila minimalna, a jedino ih je Portugal pobijedio uvjerljivije, bilo je 3:0. Skočićevi reprezentativci bi s dvije pobjede skočili na prvo mjesto.

Nikola Čavlina nezamjenjiv je na vratima, a u odsustvu Luke Sučića on preuzima kapetansku traku. Kako veznjaka Salzburga ovog puta neće biti jasno je da će vratar Lokomotive obnašati kapetansku dužnost, a započeo ju je kratkom izjavom za medije odmah nakon okupljanja.

“Očekuju nas dvije vrlo važne utakmice. Obje su momčadi nezgodne, Andora je disciplinirana ekipa, ali smatram da tu imamo puno veće šanse. Protiv Portugala isto idemo na pobjedu, ali imamo malo vremena za pripremu. Moramo to vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način kako bismo osvojili svih šest bodova.“

Bit će to prvi ogled mlade hrvatske reprezentacije protiv Andore, a s Portugalom se do sad sastajala četiri puta. Upisana je jedna pobjeda uz tri poraza, a posljednji je bio u grupnoj fazi na Europskom prvenstvu 2021. godine.

“Do sad je bilo jako puno pozitivnih stvari, a ove slabije ćemo probati što prije riješiti. Trebamo djelovati kao kolektiv, ispunjavati što kvalitetnije sve trenerove zahtjeve i onda će sve biti dobro.“

Hrvatska lovi četvrti uzastopni završni turnir, nakon što je prije toga 15 godina čekala na sudjelovanje, točnije od 2004. do 2019. godine. Kvalifikacije su sada i olakšane time što na završnom turniru sudjeluje 16 reprezentacija dok je prije sudjelovalo 12, odnosno osam. Turnir će se iduće godine u lipnju održati u Slovačkoj.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!