Tenis

Neuspješan povratak Simone Halep nakon godinu i pol dana van teniskih terena

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 20.03.2024.
Neuspješan povratak Simone Halep nakon godinu i pol dana van teniskih terena
Foto: EPA

Nakon godinu i pol dana svoj je prvi meč na WTA Touru odigrala Simona Halep. Nekadašnja prva tenisačica svijeta u prvom kolu Mastersa u Miamiju je izgubila od Paule Badose...

Povratak bivše prve tenisačice svijeta, Rumunjke Simone Halep, na WTA Tour nakon godinu i pol dana izbivanja nije bio uspješan. U susretu prvog kola turnira iz serije Masters 1000 u Miamiju uspješnija od Halep bila je Španjolka Paula Badosa sa 1:6, 6:4, 6:3.

Igraj na Masters Miami (ž) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Halep je u Miamiju zaigrala po prvi put nakon US Opena 2022. godine i to s pozivnicom organizatora, nakon što joj je nedavno kazna zbog korištenja dopinga smanjena s četiri godine na devet mjeseci.

S tim smanjenjem kazne automatski se odmah vratla na Tour, no uspon prema vrhu za 32-godišnju Rumunjku, koja je tijekom karijere osvajala i Roland Garros te Wimbledon očito će biti vrlo težak.

Halep je odlično krenula u meč i dobila prvi set sa samo jednim izgubljenim gemom, ali nakon toga njena je protivnica odigrala puno bolje i u trećem međusobnom dvoboju došla do prve pobjede.

WTA Miami, 1. kolo:
Paula Badosa - Simona Halep 1:6, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!