Tenis

Donna Vekić u Miamiju krenula pobjedom protiv bivše prve igračice svijeta

Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.03.2024.
Donna Vekić u Miamiju krenula pobjedom protiv bivše prve igračice svijeta
Foto: EPA

Donna Vekić igrat će u drugom kolu velikog turnira u Miamiju. Na startu je igrala protiv nekadašnjeg svjetskog broja jedan Karoline Pliškove i upisala je pobjedu u tri seta...

Nakon što Petra Martić nije uspjela izboriti mjesto u drugom kolu turnira u Miamiju neočekivanim porazom od američke kvalifikantice Claire Liu, Donna Vekić ipak je bila uspješnija.

Igraj na mečeve turnira u Miamiju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ona je za prvu protivnicu imala Čehinju Karolinu Pliškovu koju je svladala sa 6:4, 2:6, 6:2 i tako ju je svladala tek treći put u njihovih deset mečeva. Prošli put sastale su se prošle godine na turniru u Stuttgartu gdje je Pliškova bila bolja sa 6:2, 6:7, 7:6.

Obje su u meč ušle nakon što su u Indian Wellsu ispale odmah na startu te su htjele izbjeći taj scenarij i u ovom susretu. Donna je bila uspješnija te je slavila u tri seta.

Prvi set mogao je otići i na stranu Pliškove koja je imala break lopte u trećem setu, ali Donna se izvukla iz te situacije i kod 4:4 napravila je break.

Nakon što je uzela prvi set sa 6:4, u drugom Vekić nije uspjela završiti posao već je Pliškova koristila svoje prilike, dva puta je uzela servis hrvatskoj tenisačici te sa 6:2 izborila treći set.

Tamo je Donna odlično krenula, odmah je došla do prednosti, povela s 2:0, a kada je u petom gemu napravila novi break, sve je bilo jasno.

Vekić je tako prošla u drugo kolo gdje će igrati protiv 14. nositeljice Ruskinje Ekaterine Aleksandrove koja je bila slobodna u prvom kolu. S njom se dosad susrela četiri puta i svaka ima po dvije pobjede. Ove godine Aleksandrova je bila uspješnija u polufinalu Linza nakon trosatne drame s 5:7, 7:6, 7:6.

Indian Wells, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Karolina Pliškova (Češka) 6:4, 2:6, 6:2

FOTO: EPA/DAN HIMBRECHTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!