Tenis

Mili Poljičak preokretom do četvrtfinala u Opatiji

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 21.03.2024.
Mili Poljičak preokretom do četvrtfinala u Opatiji

Održani su mečevi drugog kola ITF turnira u Opatiji, posljednjeg na 52. Istarskoj rivijeri. Jedini hrvatski predstavnik u četvrtfinalu pojedinačnog turnira bit će Mili Poljičak...

Mili Poljičak jedini je od četvorice hrvatskih predstavnika uspio izboriti plasman u četvrtfinale teniskog ITF M15 turnira u Opatiji, posljednjeg od tri natjecanja na 52. izdanju Istarske rivijere.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Splićanin je sa 4:6, 6:4, 6:2 svladao osmog nositelja, 22-godišnjeg Srbina Dušana Obradovića, a do pobjede je stigao preokrenuvši set i "break" zaostatka.

Naime, srpski predstavnik je nakon osvajanja prvog seta (6:4) oduzeo Poljičku servis u trećem gemu druge dionice i poveo 2:1. No, 19-godišnji hrvatski tenisač je odmah u sljedećem gemu uzvratio suparniku, a put prema pobjedi i plasmanu u četvrtfinale je "zabetonirao" nizom od šest osvojenih gemova, od 4:4 u drugom setu, do 4:0 u odlučujućoj dionici meča.

Obradović je uspio vratiti jedan 'break' zaostatka, ali je kod 4-2 Poljičak osvojio sljedeća dva gema te nakon dva sata i 12 minuta borbe došao do pobjede.

Za plasman u polufinale Poljičak će se boriti protiv srpskog kvalifikanta Vuka Rađenovića koji je iznenadio trećeg nositelja i branitelja prošlogodišnjeg naslova Viačeslava Bielinskjia, u meču u kojem je Ukrajinac propustio prednost od 6:0, 5:3. Do meč-lopte nije došao, a Rađenović je na kraju slavio s 0:6, 7:5, 7:5.

Nažalost, osim Poljička, nijedan od preostale trojice hrvatskih predstavnika nije uspio osvojiti ni set.

Najveća su očekivanja bila od drugog nositelja, Splićanina Luke Mikruta, ali ga je 22-godišnji Talijan Alessandro Pecci pobijedio sa 6:3, 6:2.

Mikrutu ostaje nada da će propušteno u pojedinačnoj konkurenciji nadoknaditi u konkurenciji parova, u kojoj će s Milijem Poljičkom pokušati doći do rijetkog podviga - osvajanja pobjedničkog trofeja na sva tri turnira Istarske rivijere u istoj godini.

Još jedan Splićanin, 16-godišnji Duje Markovina, Opatiju će pamtiti kao mjesto u kojem je osvojio svoj prvi ATP bod. Na svoje prvo četvrtfinale će još morati pričekati, jer se 22-godišnji Ukrajinac Oleksandr Ovčarenko pokazao prečvrstim suparnikom i slavio sa 6:4, 6:2.

I Mateo Martinović je ostao na jednom osvojenom bodu, a protiv petog nositelja Tommasa Compagnuccija je uspio osvojiti dva gema. Bilo je 6:1, 6:1 za 24-godišnjeg Talijana.

Pojedinačni četvrtfinalni dvoboji bit će odigrani u petak, a tad su na rasporedu i polufinalni mečevi u konkurenciji parova.

ITF Opatija, 2. kolo:
Federico Arnaboldi - Noah Turner 6:1, 6:0
Vuk Rađenović - Viačeslav Bielinskji 0:6, 7:5, 7:5
Mili Poljičak - Dušan Obradović 4:6, 6:4, 6:2
Tommaso Compagnucci - Mateo Martinović 6:1, 6:1
Sebastian Sorger - Luigi Sorrentino 6:1, 2:6, 6:4
Oleksandr Ovčarenko - Duje Markovina 6:4, 6:2
Alessandro Pecci - Luka Mikrut 6:3, 6:2

Foto: Inga Ćužić/Zagreb Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!