Nogomet

Česi s mislima na Europsko prvenstvo gostuju kod Haalanda i Norveške

Mihaela Bradovski • petak, 22.03.2024.
Česi s mislima na Europsko prvenstvo gostuju kod Haalanda i Norveške
Foto: EPA

Prvo okupljanje reprezentacija u 2024. godini donosi zanimljiv dvoboj između Norveške i Češke. Česi već polako razmišljaju o nastupu na Europskom prvenstvu, a Norvežani su "lišeni tih briga"…

Dio reprezentacija u ovom terminu hvata posljednji vlak za Europsko prvenstvo, dio ovo smatra kao svojevrsni početak priprema za Europsko prvenstvo, a dio ih predstavlja sparing partnere onim koji će imati burno ljeto te se polako pripremaju za novi kvalifikacijski ciklus.

Igraj na Norveška - Češka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Češka je izborila nastup na Europskom prvenstvu i ovih desetak dana koliko izbornici imaju igrače na raspolaganju, isprobat će se neke stvari i igrači. Jedan od sparing partnera bit će Norveška s kojom se Česi sastaju danas.

Osim tog dvoboja s Norveškom, Češka će za četiri dana ugostiti Armeniju i pokušat će što bolje iskoristiti ovo okupljanje. Ne samo u smislu napretka igre već će pokušati i doći do pobjeda jer iako su ovo prijateljske utakmice, pobjednički mentalitet gradi se kroz pobjede.

Inače, Česi su nastup na Europskom prvenstvu osigurali u posljednjem kolu kvalifikacija u izravnom dvoboju protiv Moldavije koju su svladali s 3:0, a na Euru će biti u skupini s Portugalom, Turskom i reprezentacijom iz dodatnih kvalifikacija.

Norvežani još jednom propuštaju završnicu velikog natjecanja. Iako se navode kao opasan protivnik s Haalandom i Odegaardom, Euro neće vidjeti i okreće se nekim drugim obavezama. Ovdje će predstavljati zanimljiv ispit za Češku.

Inače, bilo je dosta priče oko toga hoće li i koliko će Haaland danas igrati, Pep Guardiola nije baš oduševljen nastupima svojih igrača u prijateljskim utakmicama uoči stresne završnice prvenstva, ali norveški izbornik bio je jasan i poručio kako je na njemu odluka koliko će koga koristiti.

Što su rekli

Ivan Hašek, izbornik Češke: "Važni su nam i igra i rezultat. Primarno želimo pokazati ono o čemu smo razgovarali i što mislimo implementirati, kreirati naš stil igre, ali svakako želimo i dobar rezultat jer je ovo ipak utakmica reprezentacije. Norveška ima dobru reprezentaciju, nisu to samo Haaland i Odegaard već je tu niz igrača koji igraju od Premier lige pa do Španjolske ili Francuske. Bit ćemo spremni, igračima smo već prezentirali video."

Mjesto, vrijeme

Oslo, Ullevaal Stadion, 18:00

Prošli dvoboj

Norveška i Češka posljednji put su se susreli u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Češka je slavila kod kuće s 2:1 golovima Krmenčika i Zmrhala dok je King bio strijelac za Češku. U uzvratu završilo je 1:1, Gebre Selassie doveo je Čehe u vodstvo, a izjednačio je Soderlund.

Prognoza

Vrlo je nezahvalno prognozirati prijateljske utakmice jer je uvijek pitanje motivacije, sastava, minutaže. Osim toga ove momčadi su slične kvalitete, nije Češka puno kvalitetnija od Norveške.

FOTO: EPA/Jorge Zapata

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!