Automoto

Bez iznenađenja u kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije

HINA, Petar Jenjić • subota, 23.03.2024.
Bez iznenađenja u kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije
Foto: EPA

Održane su kvalifikacije za Veliku nagradu Australije, a do novog pole-positiona stigao je Max Verstappen. Iza njega ostao je Ferrarijev Charles Leclerc...

Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu, vodeći u svjetskom prvenstvu Formule 1, startat će u nedjelju na Velikoj nagradi Australije s najbolje startne pozicije.

Igraj na Moto GP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trostruki aktualni svjetski prvak je na kvalifikacijama u subotu na stari u Albert Parku stigao do 35. pole positiona u karijeri.

Pobijedi li u nedjelju, "Mad Max" bi izjednačio svoj rekord u uzastopnim pobjedama. U 2023. aktualni prvak slavio je u deset utrka zaredom, srušivši rekord Nijemca Sebastiana Vettela koji je slavio u njih devet 2013. godine.

Verstappen će startati ispred Španjolca Carlosa Sainza u Ferrariju, koji se ovog vikenda vratio na stazu samo dva tjedna nakon operacije slijepog crijeva.

"Da ste mi prije nekoliko dana rekli da ću se boriti za 'pole', ne bih vjerovao", priznao je Španjolac.

Verstappenov momčadski kolega, Meksikanac Sergio Pérez, startat će iz drugog reda, na trećoj poziciji, ispred Britanca Landa Norrisa (McLaren), koji je bio četvrti u kvalifikacijama.

U trećem redu bit će Ferrarijev Charles Leclerc i domaćem vozač Australcu Oscaru Piastriju u McLarenu. Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton (Mercedes) startat će kao 11.

FOTO: EPA/Sebastiao Moreira

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!