Automoto

Carlos Sainz odnio pobjedu u Australiji, Verstappen rano odustao zbog kvara

Branimir Korać • nedjelja, 24.03.2024.
Carlos Sainz odnio pobjedu u Australiji, Verstappen rano odustao zbog kvara
Foto: EPA

Jedna od rijetkih utrka u kojoj je Max Verstappen dao priliku konkurentima dogodila se danas u Melbourneu. Pobjednik utrke za Veliku nagradu Australije je Carlos Sainz...

Carlos Sainz stigao je do treće pobjede u karijeri i to treću sezonu zaredom bilježi najviše mjesto na postolju. 2022. godine upisao je svoju prvu pobjedu u Silverstoneu, prošle godine slavio je u Singapuru te sada u Australiji.

Sainz može biti zadovoljan početkom sezone, na otvaranju u Bahreinu bio je treći, nakon toga je propustio utrku u Saudijskoj Arabiji da bi sada odnio pobjedu u Australiji.

Svakako je pomoglo i odustajanje Maxa Verstappena koji je već u četvrtom krugu morao završiti s nastupom. Jedna od rijetkih utrka u kojima nije pobijedio i u kojima je uopće odustao.

Sainz je to iskoristio i imao je utrku pod kontrolom te je u konačnici slavio.

Za potpunu pobjedu Ferrarija pobrinuo se i Charles Leclerc koji je bio drugi odmah iza Sainza, Leclerc je nakon prvog pit stopa prestigao Landa Norrisa, došao na drugo mjesto i tu se zadržao do kraja.

Utrka je okončana pod virtualnim sigurnosnim automobilom nakon što je u završnici izletio George Russell koji je pratio Fernanda Alonsa te se precijenio u jednom zavoju, izletio izvan staze i pošteno slupao svoj Mercedes.

U Mercedesu mogu biti vrlo nezadovoljni odrađenim, naime utrku nije završio niti Lewis Hamilton koji je zbog kvara na bolidu odustao nakon 16 krugova.

Tako su nakon dva Ferrarija na pozicijama tri i četiri završila dva McLarena, Norris i Oscar Piastri dok je Sergio Perez u Red Bullu bio peti.

Velika nagrada Australije:
1. Carlos Sainz (Ferrari) 1:20:26.843
2. Charles Leclerc (Ferrari) +2.366
3. Lando Norris (McLaren) +5.904
4. Oscar Piastri (McLaren) +35.770
5. Sergio Perez (Red Bull) +56.309
6. Fernando Alonso (Aston Martin) +1:20.992
7. Lance Stroll (Aston Martin) +1:33.222
8. Yuki Tsunoda (RB) +1:35.601
9. Nico Hulkenberg (Haas) +1:44.553
10. Kevin Magnussen (Haas) jedan krug
...

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!