Nogomet

Talijani drugu utakmicu u SAD-u igraju protiv Ekvadora

Branimir Korać • nedjelja, 24.03.2024.
Talijani drugu utakmicu u SAD-u igraju protiv Ekvadora
Foto: EPA

Reprezentacije i danas imaju na meniju prijateljske utakmice, a u akciji će biti Italija, hrvatski protivnik u skupini Europskog prvenstva...

Italija će drugi ispit na američkoj mini turneji imati večeras kada u Harrisonu igra protiv Ekvadora. Bit će to druga utakmica za Talijane u ovom reprezentativnom terminu, prvu su odradili u Fort Lauderdaleu protiv Venezuele.

Igraj na Ekvador - Italija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Italija je upisala pobjedu u tom susretu, međutim Venezuela, solidna reprezentacija, ne više od toga, stvorila joj je dosta problema i susret je mogao otići u posve drugačijem smjeru.

Već u trećoj minuti Venezuela je imala kazneni udarac koji nije iskoristio Salomon Rondon, pročitao ga je Gianluigi Donnarumma. Italija je ubrzo povela preko Matea Reteguija, ali na odmor se ipak otišlo s 1:1 golom Darwina Machisa. Raspoloženi Retegui još jednom je bio strijelac u 80. minuti za konačnih 2:1.

Luciano Spalletti mogao je vidjeti stvari koje nisu funkcionirale i na kojima treba poraditi, a za to će mu dobro doći dvoboj s Ekvadorom koji je još kvalitetniji od Venezuele iako u kvalifikacijama za SP ima bod manje na ljestvici.

I Ekvador je također bio u akciji prije tri dana, igrao je protiv Gvatemale i upisao je pobjedu 2:0. John Yeboah i Gonzalo Plata bili su strijelci.

Što su rekli

Luciano Spalletti, izbornik Italije: "Impresivno je, uživamo ovdje. Jako puno ljudi je napustilo Italiju i preselilo u SAD i sada su uz nas. Osjećamo njihovu podršku i ljubav na svakom koraku. Uvjeren sam da će tako biti i na stadionu."

Mjesto, vrijeme

Harrison, Red Bull Arena, 21:00

Prošli dvoboj

Bit će ovo prvi njihov međusobni dvoboj od prijateljskog susreta 2005. godine koji je okončan 1:1.

Prognoza

Talijani su kvalitetniji i ovdje se očekuje njihova pobjeda.

FOTO: EPA/Friedemann Vogel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!