Nogomet

Spalletti nakon mini turneje u SAD-u: 'Mnogi od ovih igrača bit će dio reprezentacije na Euru'

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.03.2024.
Spalletti nakon mini turneje u SAD-u: 'Mnogi od ovih igrača bit će dio reprezentacije na Euru'
Foto: EPA

Talijanska nogometna reprezentacija odigrala je u SAD-u dvije prijateljske utakmice i upisala je dvije pobjede. Slavila je s 2:1 protiv Venezuele i s 2:0 protiv Ekvadora...

Talijanski izbornik Luciano Spalletti mogao je biti zadovoljan, pobjede su upisane, igrači isprobani i samo je potvrđeno njegovo razmišljanje kako je u SAD vodio najveći dio momčadi koja će nastupiti na Europskom prvenstvu.

Igraj na prijateljske utakmice reprezentacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Vraćamo se kući s uvjerenjem da će mnogi od ovih igrača biti dio reprezentacije na Europskom prvenstvu. Tu je naravno i nekoliko igrača koje smo ostavili kod kuće kao i nekolicina iz mlade selekcije", istaknuo je Spalletti.

Spalletti je htio isprobati sve igrače, ali na žalost Lorenzo Lucca i Michael Folorunsho nisu dobili priliku za debi.

"Napravili smo što smo željeli napraviti, raspodijelili smo minutažu na sve osim na Folorunsha i Luccu koji su imali manjih zdravstvenih problema. Odigrali smo dvije dobre utakmice, a u drugoj utakmici popravili smo neke stvari koje smo trebali. Mogu igračima samo poručiti da su dobro odradili posao."

Protiv Ekvadora nije bilo jednostavno, Talijani su vodili, ali Ekvadorci su pritiskali i tražili pogodak.

"Ekvador ima znanje europskih momčadi i agresivnost južnoameričkih. Vjerojatno su najteži protivnik kada se gleda ritam igre, snaga i taktička obučenost. Ponekad ljudi uzimaju zdravo za gotovo da će Italija pobijediti, ali to nije tako. Svaki protivnik zaslužuje respekt.

FOTO: EPA/KENA BETANCUR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!