Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 27.03.2024, 20:45 h
RK Zagreb
RK Zagreb 27:27 Montpellier
Montpellier

Bilo je šanse: Zagrebaši remizirali s Montpellierom u prepunoj Areni

Petar Jenjić • srijeda, 27.03.2024.
Bilo je šanse: Zagrebaši remizirali s Montpellierom u prepunoj Areni
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zagreb i Montpellier odigrali su neriješeno u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. I jedna i druga momčad imale su šansu za pobjedu, ali nisu je iskoristili.

Rukometaši Zagreba odigrali su prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka. U Arenu je stigao francuski Montpellier, a konačan rezultat govori nam kako pobjednika nije bilo. Završilo je 27:27 i sve će se odlučiti u uzvratu.

Igraj na rukometnu Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako je obrambeno dobro ušao u susret, Zagreb u napadu nije uspijevao biti toliko učinkovit. Postigao je samo jedan pogodak u 13 minuta. Charles Bolzinger skupio četiri obrane, a isti broj golova zabila je njegova ekipa u tom periodu.

Zagreb se uspio vratiti u susret nakon minute odmora, a oba vratara imala su svoj dan. Kako je vrijeme odmicalo, igralo se sve brže i brže na obje strane terena. Zagreb je dolazio na minimalan zaostatak, a na poluvrijeme otišao s dva gola minusa (11:13).

Hrvatski prvak anulirao je taj zaostatak u četiri minute nastavka, a zatim je Zvonimir Srna doveo momčad u vodstvo (14:13). Odličnu dionicu igrao je Davor Ćavar, ali nakon vodstva 16:15, stvari je u svoje ruke preuzeo Montpellier, iako se nije previše odvojio.

Kao i protiv prošlog francuskog protivnika, PSG-a, Zagrebaši se nikako nisu predavali. Miloš Kos zabio je za poravnanje, a Mandić obranio zicer Montpellieru, minutu i pol prije kraja. Rezultat se do kraja ipak nije promijenio i na uzvrat se ide otvorenih ruku. Obje ekipe imale su šanse za pobjedu.

Zvonimir Srna sa šest golova predvodio je Zagreb, dok su po pet golova dodali Miloš Kos i Ivan Čupić. Po šest pogodaka kod gostiju zabili su Diego Simonet i Stas Skupe. Veron Načinović dodao je jedan pogodak.

Liga prvaka, osmina finala:
Zagreb - Montpellier 27:27

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

GOG25:33Barlinek Industria Kielce
RK Zagreb27:27Montpellier
OTP Bank Pick Szeged30:37Telekom Veszprem
Orlen Wisla Plock26:30Paris Saint-Germain

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!