Nogomet

Nema mjesta u kalendaru: Japanu pobjeda bez borbe protiv Sjeverne Koreje

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 30.03.2024.
Nema mjesta u kalendaru: Japanu pobjeda bez borbe protiv Sjeverne Koreje
Foto: EPA

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) registrirala je otkazanu utakmicu između Sjeverne Koreje i Japana u azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine rezultatom 3:0 za Japan.

Sjeverna Koreja je trebala biti domaćin kvalifikacijske utakmice 26. ožujka u Pjongčangu, ali pet dana prije odigravanja utakmice, korejske vlasti su iznenada objavile da ova izolirana zemlja ne može biti domaćin utakmice, bez navođenja razloga.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

FIFA je tada objavila da se utakmica neće održati i da neće biti pomaknuta na neki drugi termin, navodeći kao razlog nedostatak mjesta u međunarodnom nogometnom kalendaru.

Krovna nogometna organizacija je naknadno utakmicu registrirana rezultatom 3:0 za Japan.

"Disciplinska komisija FIFA-e obavijestila nas je o svojoj odluci da se utakmica registrira rezultatom 3:0 za nas," objavio je Japanski nogometni savez u priopćenju za javnost.

Zahvaljujući pobjedi za "zelenim stolom", Japan je osigurao jedno od prva dva mjesta u skupini B koja vode u završni krug azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2026. održati u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiko.

Japan nakon četiri kola vodi na ljestvici skupine sa 12 bodova, Sirija ima sedam bodova, Sjeverna Koreja tri, a Mianmar jedan bod.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!