Nogomet

Branitelj naslova austrijskog kupa gostuje kod vodeće momčadi lige

Petar Jenjić • četvrtak, 04.04.2024.
Branitelj naslova austrijskog kupa gostuje kod vodeće momčadi lige
Foto: EPA

RB Salzburg i Sturm Graz odigrat će drugo polufinale austrijskog kupa. S jedne strane je trenutno najbolja momčad prvenstva, a s druge branitelj naslova...

Večeras je na rasporedu drugo polufinale austrijskog nogometnog kupa, a snage će na Red Bull Areni u Salzburgu odmjeriti istoimeni domaćin i Sturm Graz. Dvoboj počinje u 20:45 sati, a sudit će Walter Altmann.

Igraj na RB Salzburg - Sturm Graz na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je Rapid s 0:3 slavio kod drugoligaša Leobena, danas ćemo saznati i drugog finalista. RB Salzburg do sada je igrao 14 puta u finalu ovog natjecanja osvojivši ga devet puta. Posljednji put bilo je to pretprošle godine. S druge strane, Sturm je aktualni osvajač, lani je u finalu bio bolji upravo od Rapida. To mu je bila šesta titula u natjecanju u desetom odigranom finalu.

Ove dvije momčadi ove sezone su već odigrale tri utakmice. Prva dva dvoboja završila su remijima (2:2, 1:1), dok je posljednji odigran prije samo nekoliko dana u Grazu. Mads Bidstrup zabio je jedini pogodak na susretu i donio momčadi iz Salzburga sva tri boda. Vrijedi izdvojiti da je na toj utakmici nastupio i Luka Sučić koji zbog ozljede nije bio u konkurenciji prethodna tri kola.

U ovom trenutku RB Salzburg vodeći je na ljestvici u Ligi za prvaka austrijskog prvenstva s 31 osvojenim bodom, pet više od današnjeg protivnika. Treći je LASK s 21 bodom, a četvrti Rapid s 20 bodova. S obzirom na formu, teško je očekivati bilo kakve promjene na vrhu tablice u ostatku sezone.

RB Salzburg je u zadnjih pet kola upisao svih pet pobjeda uz samo jedan primljen pogodak. Prvo je svladao Austriju Lustenau s čak 7:0, nakon toga Austriju Klagenfurt s 1:0, a istim rezultatom slavio je u gostima kod LASK-a. Uslijedila je rutinska 5:1 pobjeda protiv Hartberga, kao i spomenuto slavlje nad Sturmom 31. ožujka.

S druge strane, Sturm je ispao s ukupnih 4:1 od Lillea u osmini finala Konferencijske lige. Nakon toga svladao je u gostima Austriju Klagenfurt pa povezao dva poraza. Osim Salzburga, bolji je bio i BW Linz s 0:2.

Za Sturm neće igrati Jon Gorenc-Stanković i Dimitri Lavalee zbog crvenih kartona iz spomenute utakmice, dok su nastupi Gregoryja Wüthricha i Davida Affengrubera pod znakom pitanja. U istom dvoboju kod Salzburga je bio isključen Lucas Gourna-Douath koji danas isto tako neće konkurirati za utakmicu.

Što su rekli

Gerhard Struber, trener RB Salzburga: "Morat ćemo biti spremni trpjeti i dati sve od sebe, morat ćemo dobro povezati srce i mozak, ne smijemo biti samo putnici u našim emocijama. Ovo je TOP utakmica s puno toga na kocki, zasigurno može biti emotivni rollercoaster."

Christian Ilzer, trener Sturma: "Ne možemo se boriti protiv Salzburga u punom sastavu, ali pokušat ćemo nadoknaditi zaostatke i izvući naš maksimum. Volio bih da im otežamo u nacionalnim natjecanjima kako im šokovi u Ligi prvaka ne bi bili preveliki, ali radit ćemo da budemo najbolji u određenom trenutku."

Mjesto, vrijeme, suci

Red Bull Arena, Salzburg, 20:45

Sudac: Walter Altmann

Nedostaju

RB Salzburg: Gourna-Douath (crveni karton)

Sturm Graz: Gorenc-Stanković, Lavalee (suspenzija), Wüthrich, Affengruber (pod upitnikom)

Zadnji susret

Proteklog vikenda Salzburg je slavio u gostima, u sklopu doigravanja za prvaka, s minimalnih 1:0.

Prognoza

Utakmice na ispadanje uvijek nose svoje posebnosti. Povratka nakon ovoga nema, ali ipak bi večeras trebao upisati pobjedu i proći u finale.

FOTO: Lukas Huter/EPA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!