Nogomet

Rudeš se protiv Osijeka vraća kući: 'Među igračima se osjeća posebna atmosfera'

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 04.04.2024.
Rudeš se protiv Osijeka vraća kući: 'Među igračima se osjeća posebna atmosfera'
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Rudeš će odigrati prvi put utakmicu najvišeg razreda hrvatskog nogometa na svom stadionu u Rudešu. Gost će mu biti Osijek...

Nogometaši Rudeša će u petak od 16:30 sati po prvi put u ovoj sezoni igrati Hrvatsku nogometnu ligu u ulozi "pravog" domaćina. Osijek će gostovati na ŠC-u Rudeš u sklopu 29. kola prvenstva domaće nogometne elite. Kadru Davora Mladine stoga neće faliti motivacije, a evo kako je glavni trener Zagrepčana najavio susret protiv člana hrvatske "velike četvorke".

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Imamo malo kadrovskih problema, bilo je tu i nekih bolesti, tako da sastav još ne možemo totalno definirati. Pod upitnikom je Jan Doležal, koji nam je bitan igrač, a nije još ušao u pravi ritam treninga. Aleksa Latković, također jedna od najbitnijih karika, nema pravo nastupa radi kartona. Tomislav Srbljinović izbivat će radi povrede, plus još neki koji nisu na optimumu. Nadam se da ćemo sklopiti konkurentnu momčad i da ćemo dati maksimum protiv Osijeka, na našem domaćem terenu po prvi puta u Hrvatskoj nogometnoj ligi", rekao je iskusni strateg.

Rudešu je uvijek bila prednost domaći travnjak. Vidjelo se to i u prošloj sezoni, kada je osigurana promocija HNL-a. Ali i u susretima SuperSport Hrvatskog kupa ove sezone, odnosno pobjedi protiv Slaven Belupa (3:1) i tijesnom porazu od Rijeke (0:1), ali i visokom slavlju protiv Istre 1961 (2:1), u ulozi drugoligaša protiv prvoligaša.

"Kod igrača se osjeća ipak posebna atmosfera. Vidjeli su svi da mi na svojim susretima na travnjaku kod sebe u kvartu, posebno reagiramo. I prošle utakmice protiv prvoligaša, u pobjedama Istre 1961 i Slaven Belupo, ali i u SuperSportu Kupu ove sezone protiv lidera prvenstva Rijeke. Znači sve su to utakmice bile dosta dobre i kvalitetne, a protiv momčadi s Kvarnera je tek u završnici utakmice izostao pozitivan rezultat. To nam je velika prednost, jer budimo realni mi smo cijelu sezonu do sada igrali u "podstanarstvu" na Kranjčevićevoj i ja se nadam da ćemo pred našim navijačima izaći bolji i goropadniji nego na Trešnjevci. Nadam se da će biti tako i da će nam navijači, koji su kod nas "grlatiji" i bliže nama u većoj brojci. Mi ćemo dati sve od sebe da im se odužimo na terenu."

Nakon Dinama i Rijeke, ovo je treći uzastopni susret Rudeša protiv člana velike četvorke. Prošle utakmice pokazale su dionice kada su odlično konkurirali favoriziranim protivnicima, ali u jednom trenutku dolazi do pada koncentracije, što su onda druge momčadi odlično iskoristile.

Y"Očito je da mi imamo te neke probleme i svoje mane. One se manifestiraju nakon od prilike tih sat vremena dobre i koncentrirane dionice s naše strane. U dosta segmenata igre to izgleda dobro, ali nema kontinuitet da zadržimo taj nivo, i u fazi obrane i u fazi napada i obrane. Znamo biti dobro i po analizama, ali moramo se češće ponavljati u tim kvalitetnim pričama. Gradimo ih dosta dobre u obje faze, ali ne radimo ih s moći ponavljanja", zaključio je Mladina.

Glavni sudac dvoboja Rudeš – Osijek je Ante Terzić (Podstrana), a pomoćnici su mu Alen Jakšić (Split) i Nikola Kečkiš (Virovitica). U VAR sobi je Ivan Bebek (Rijeka).

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!