Nogomet

Luka Sučić strijelac i asistent, Salzburg ipak bez finala ÖFB kupa

Branimir Korać • četvrtak, 04.04.2024.
Luka Sučić strijelac i asistent, Salzburg ipak bez finala ÖFB kupa
Foto: EPA

Nogometaši Sturma plasirali su se u finale ÖFB kupa. U polufinalu su u gostima bili bolji od Salzburga kojeg su svladali s 4:3…

Kao što se i najavljivalo, Salzburg i Sturm odigrali su odličnu utakmicu, a gosti iz Graza odnijeli su pobjedu s 4:3. Bio je to dvoboj jedinih momčadi koje su osvajale ovo natjecanje u posljednjih deset gola, Salzburg je u tom razdoblju skupio osam trofeja, a Sturm dva.

Igraj na utakmice austrijskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U ovom polufinalu Salzburg je poveo golom Oumara Soleta u 11. minuti da bi Sturm ipak sredinom prvog dijela izjednačio preko Williama Bovinga.

U drugom dijelu odmah je u igru ušao Roko Šimić, a u 52. minuti Tomi Horvat zabija za preokret. Nisu domaćini imali što previše čekati, tri minute kasnije ulazi i Luka Sučić koji pokreće Salzburg.

15 minuta nakon njegovog ulaska Schnegg pogađa za 1:3, ali u 79. minuti Sučić smanjuje. Dobio je loptu u 16 metara, krasno se okrenuo i iskosa "probio" vratara.

Uspio je Sturm ubrzo doći do četvrtog gola, ali u 90. minuti Salzburg ipak unosi dramu u završnicu. Sučić je pronašao Aleksu Terzića koji je tek ušao u igru, a on smanjuje na 3:4.

Na žalost po Salzburg, tako je i ostalo, Sturm prolazi u finale ÖFB kupa gdje će igrati protiv Rapida.

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!