Košarka

Anadolu Efes i Fenerbahče u izravnoj borbi za prvo mjesto u turskom prvenstvu

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.04.2024.
Anadolu Efes i Fenerbahče u izravnoj borbi za prvo mjesto u turskom prvenstvu
Foto: EPA

U susretu 26. kola turskog prvenstva, u velikom istanbulskom derbiju, sastaju se Fenerbahče i Anadolu Efes…

Nakon bitki koje su vodili u Euroligi, Fenerbahče i Anadolu Efes okreću se borbi u turskom prvenstvu. Tu su i jedni i drugi upisali po tri poraza, a Efes je vodeći jer imaju utakmicu i pobjedu više.

Igraj na Fenerbahče - Anadolu Efes na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prije tri dana isti protivnici susreli su se u vrlo bitnom susretu u Euroligi u kojem je pobjeda bila bitna i jednima i drugima. U konačnici Efes je slavio s 82:80 te došao do željenog desetog mjesta, a Fener je nakon poraza ostao šesti.

U turskom prvenstvu ove sezone i jedni i drugi su manje-više dobro odrađivali posao. Efes je prolazio kroz određenu krizu netom prije dolaska na klupu Tomislava Mijatovića, ali klub je reagirao na vrijeme, smijenio prošlog trenera i Mijatovića postavio na njegovo mjesto.

Trenutno su i Fener i Efes u prvenstvu u naletu te nižu pobjede, a nečiji niz danas će biti prekinut. Bit će im to drugi ovosezonski prvenstveni dvoboj, a Efes je slavio u prvom s 81:84.

Riječ je o momčadima koje se predobro poznaju i za očekivati je zanimljiv i neizvjestan dvoboj u kojem je ulog velik. Prvi mjesto donosi prednost domaćeg terena u doigravanju dok god je klub u igri.

Mjesto, vrijeme

Istanbul, Ülker Sports Arena, 19:30

Prošli dvoboj

Četiri puta susreli su se ove sezone, svaka momčad slavila je dva puta. Posljednji dvoboj pripao je Efesu prije tri dana u Euroligi na krilima 21 poena Willa Clyburna.

Prognoza

Fener će htjeti uzvratiti za taj poraz i u ovaj susret ulazi s većim šansama za pobjedu.

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!