Vodeni sportovi

Sinkovići moraju u repasaž, svjetski prvaci ipak bolji

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 12.04.2024.
Sinkovići moraju u repasaž, svjetski prvaci ipak bolji
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković započeli su svoj povratak na međunarodnu veslačku scenu sudjelovanjem u kvalifikacijskoj utrci Svjetskog kupa koji se održava u talijanskom Vareseu.

Unatoč snažnoj izvedbi, drugo mjesto s vremenom 6:37.05 nije bilo dovoljno za direktan plasman u finale, koje su osigurali prvoplasirani Švicarci s vremenom 6:33.32.

Švicarska posada, aktualni prvaci sa Svjetskog prvenstva u Beogradu, pokazali su izvrsnu formu, dok su Martin i Valent Sinković zaostali za 3.73 sekunde. Treće mjesto osvojila je posada Italije s 5.51 sekunde zaostatka za vodećima.

"Pobijedili su nas aktualni svjetski prvaci. Dobro je za početak sezone, definitivno nam nedostaje još brzine i tempa. Znamo na čemu trebamo raditi, sutra je repasaž i odmah ćemo pokušati popraviti neke stvari", rekao je Valent Sinković.

"Došli smo vidjeti gdje smo, već sada znamo otprilike. Isto tako znamo gdje nam je mjesto za napredak i idemo dalje raditi", dodao je Martin Sinković.

Repasaž, koji će se održati sutra, 13. travnja u 10:35 sati, pružit će braći Sinković još jednu priliku za ulazak u A finale. Ovaj Svjetski kup u Vareseu, koji okuplja više od 450 sportaša iz 34 zemlje, predstavlja prvi veliki test ove olimpijske sezone, s obzirom na to da je do Olimpijskih igara u Parizu 2024. preostalo manje od 110 dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!