Vodeni sportovi

Sjajna Kaylee McKeown isplivala četvrti rezultat svih vremena u disciplini koja nije njezina

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.04.2024.
Sjajna Kaylee McKeown isplivala četvrti rezultat svih vremena u disciplini koja nije njezina

Australska plivačica Kaylee McKeown u četvrtak je na mitingu u Gold Coastu isplivala četvrti rezultat svih vremena u disciplini 400 m mješovito, ali je odbacila mogućnost da će u njoj nastupiti i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Isplivala sam i drago mi je da jesam. Dobro je pred sebe stavljati izazove, rekla je 22-godišnja Australka nakon što je na spomenutoj dionici osvojila naslov australske prvakinje s vremenom 4:28.22 minute.

To je i vrijeme novog australskog rekorda, a prijašnji je postavila Stephanie Rice na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. McKeown je za gotovo šest sekundi nadmašila najbolji svjetski rezultat u ovoj sezoni.

Samo dvije plivačice u povijesti su bile brže od McKeown, svjetska rekorderka Kanađanka Summer McIntosh (4:25.87) i proslavljena Mađarica Katinka Hosszu.

Dan prije Kaylee McKeown je postala tek peta plivačica u povijesti koja je 200 m mješovito uspjela isplivati brže od dvije minute i sedam sekundi, ponovno srušivši dotadašnji australski rekord Stephanie Rice.

McKeown je svjetska rekorderka na svim dionicama leđnom tehnikom (50, 100, 200). U olimpijskom programu su samo utrke na 100 i 200 m leđno pa bi McKeown imala prostora i za nastup u utrkama mješovitim načinom. No, Australka je odlučna da se neće natjecati na 400 m, iako bi prema postignutom rezultatu bila konkurentna u borbi za odličja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!