Ostali sportovi

Pratljačić i Veočić izborili četvrtfinale Europskog prvenstva

HINA, Petar Jenjić • subota, 20.04.2024.
Pratljačić i Veočić izborili četvrtfinale Europskog prvenstva
Foto: Damir Senčar/HINA

U tijeku je Europsko prvenstvo u boksu koje se održava u Beogradu. Svoje mjesto u četvrtfinalu danas su izborila i dva hrvatska predstavnika, Luka Pratljačić i Gabrijel Veočić...

Hrvatski superteškaš Luka Pratljačić plasirao se u četvrtfinale Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu, on je u meču osmine finala podijeljenom odlukom sudaca s 4:1 pobijedio trećeg nositelja Azerbajdžanca Mahameda Abdulajeva.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osječki div meč je dominantno riješio u trećoj odlučujućoj rundi u koju su u teškom, dramatičnom meču, s puno žestokih sudara, obojica boksača ušli praktički poravnati nakon što je svaki podijeljenom odlukom dobio po jednu rundu.

U borbi za medalju na Europskom prvenstvu, u četvrtfinalu borit će se protiv reprezentativca Crne Gore Dilana Prasovića već u nedjelju.

Ranije u subotu u četvrtfinale se plasirao i Gabrijel Veočić, on je u osmini finala kategorije do 80 kilograma jednoglasnom odlukom sudaca svladao Španjolca Gazimagomeda Jalidova Gafurova.

Veočić je tako uzvratio Jalidovu Gafurovu za poraz na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Taškentu kada je Španjolac slavio nokautom u četvrtfinalu.

U borbi za medalju Veočić će u srijedu za suparnika imati Moldavca Dmitrija Koščugija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!