Ostali sportovi

Luka Pratljačić osigurao medalju na Europskom prvenstvu

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 22.04.2024.
Luka Pratljačić osigurao medalju na Europskom prvenstvu
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Luka Pratljačić osigurao je minimalno bronačno odličje na Europskom prvenstvu u boksu koje se održava u Beogradu. U četvrtfinalu svladao je Dilana Prašovića...

Hrvatski boksač Luka Pratljačić plasirao se u polufinale Europskog prvenstva u Beogradu u superteškoj kategoriji preko 92 kilograma i time osigurao najmanje brončano odličje.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osječanin Pratljačić je nokautirao u drugoj rundi Dilana Prašovića, crnogorskog boksača iza kojeg je čak 20 profesionalnih mečeva, a 2021. godine boksao je protiv Lawrencea Okolieja za svjetsku titulu u kruzer kategoriji.

Pratljačić se plasirao u polufinale, koje je na rasporedu 25. travnja, a borit će se protiv srpskog reprezentativca i svog velikog prijatelja Dušana Veletića.

U nedjelju je Vrgorčanin Nikica Radonić nastupio u kategoriji do 86 kilograma i uspješno odradio osminu finala protiv Poljaka Patryka Boruckog. Član BK Splita slavio je odlukom sudaca, a jedna pobjeda dijeli ga od osvajanja europske medalje. Prvi favorit Rus Ataev Šarabutdin njegov je sljedeći protivnik, a meč je na rasporedu 24. travnja.

Petar Krešimir Knežević u kategoriji do 71 kg nije uspio proći osminu finala. Jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je od albanskog boksača Albana Beqirija, a jednoglasnom odlukom svoj nastup na EP-u u Beogradu okončao je i Filip Poturović. Bolji od njega bio je Rumunj Robert Eusebiu Jitaru.

Mladi Vide Prkačin odradio je tri runde s Talijanom Giuseppeom Canonicom, ali nažalost, boksač BK Torcide izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca. Poraz je upisao i Zagrepčanin Leon Maloić kojeg je reprezentativac Mađarske Rafael Buza porazio prekidom u drugoj rundi borbe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!