Ostali sportovi

Sjajna Lucija Bilobrk izborila prolaz u finale Europskog prvenstva u boksu

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 25.04.2024.
Sjajna Lucija Bilobrk izborila prolaz u finale Europskog prvenstva u boksu
Foto: Ivana Ivanović/HINA

Nakon što je prolazom u polufinale osigurala odličje, Lucija Bilobrk napravila je još jedan korak i izborila prolaz u finale...

Hrvatska boksačica Lucija Bilobrk plasirala se u finale Europskog prvenstva u Beogradu u kategoriji do 81 kilograma nakon što je u polufinalu jednoglasnom odlukom sudaca svladala domaću predstavnicu Elmu Hajrović.

Igraj na boksačke mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Peterostruka prvakinja Hrvatske i višestruka svjetska i europska prvakinja u kick-boxingu, K-1, savateu i tajlandskom boksu, koja je tek ove godine izašla na međunarodnu boksačku scenu, 24-godišnja Bilobrk, je u polufinalu odličnom taktikom iskoristila izuzetnu pokretljivost i prednost u visini i dužini ruku potpuno ukrotivši domaću predstavnicu, inače svjetsku prvakinju u karateu.

Splićanka je u sve tri runde držala reprezentativku Srbije na distanci, a njene pokušaje naleta i široke zamahe krošeima, pravodobno presijecala i kažnjavala nasrtaje preciznim prednjim i zadnjim direktima. Sve govori krajnji rezultat od 30:27 kod svih pet sudaca (po rundama jednoglasno 10:9, 10:9, 10:9).

Bilobrk će za zlato boksati u nedjelju protiv prve favoritkinje Ruskinje Jelene Gapešine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!