Ostali sportovi

Bjelovar Record Breakers - nikad žešća konkurencija u borbi za titulu najjačeg

Sportnet • srijeda, 22.05.2024.
Bjelovar Record Breakers - nikad žešća konkurencija u borbi za titulu najjačeg

Od 31. 05. do 02. 06. u Bjelovaru će se održavati drugo po redu izdanje Bjelovar Record Breakers natjecanja u powerliftingu. Za više informacija o natjecanju posjetite https://plk-bjelowbar.hr/, a za redovite novosti zapratite instagram profil PLK Bjelowbar...

Powerlifting u Hrvatskoj relativno je mlad sport koji u zadnjih par godina uzima sve veći zamah. Natjecatelja je sve više, mladi natjecatelji, ali i oni stariji, redovito odlaze na međunarodna natjecanja gdje kotiraju sve bolje i više. Upravo zbog toga, natjecanja u Hrvatskoj postaju sve češća i privlačnija.

Što je uopće powerlifting? Powerlifting je sport snage, koji ima tri discipline - čučanj, potisak s klube i mrtvo dizanje. Svaki natjecatelj ima tri pokušaja u svakoj disciplini, a cilj je uz određena pravila, dići što je veću kilažu u svakoj od disciplina.

Bjelowbar, bjelovarski powerlifting klub, i ove godine organizira atraktivno natjecanje "Bjelovar Record Breakers" nakon izuzetnog uspjeha prošle godine.

"Prošlogodišnji uspjeh potvrđuju mnogi natjecatelji, treneri ali i partneri i sponzori, stoga se ove godine očekuje još veća razina kvalitete natjecanja", potvrđuje predsjednik kluba Tin Valinčić.

Novost ove godine je uvođenje "Prime Time" grupe u kojoj će se natjecati 16 najjačih lifterica i liftera u Hrvatskoj. Ovakva grupa donosi nam novu dubinu natjecanja, stavljajući najjače liftere rame uz rame, u borbi za titulu najjačeg liftera i lifterice Hrvatske. Prime Time grupa obećava fenomenalne brojke kao što su čučnjevi od 300+ kila ili potisak s klupe (bench press) od zavidnih 200+ kila.

Prime Time grupa nastupa u subotu, 1.6. u 19:45 sati, te vas ovim putem klub Bjelowbar poziva da dođete i bodrite najjače liftere i lifterice.

Zahvaljujući generalnom sponzoru natjecanja, Supersportu, ovogodišnji fond nagrada iznosi vrtoglavih 5.000 EUR, što je duplo veći iznos od prošle godine, a fond za rušenje seniorskih rekorda penje se na 2.000 EUR.

Bjelovar Record Breakers prvo je powerlifting natjecanje u Hrvatskoj gdje su nagrade novčanog tipa. Zbog svoje prirode gdje je osim biti najjači bitno srušiti postojeće državne rekorde, ovo natjecanje je posebno zanimljivo i atraktivno svim natjecateljima u Hrvatskoj i sigurni smo da će postati jedno od omiljenih svim hrvatskim reprezentativcima.

"Neizmjerno smo zahvalni našim sponzorima, posebice Supersportu na prepoznavanju potencijala powerliftinga i ovog natjecanja jer bez njih ništa od ovog ne bi bilo moguće, a njihova podrška daje nam mogućnost da promoviramo powerlifting u Hrvatskoj te podignemo razinu natjecanja na neku novu, još kvalitetniju razinu", poručio je Gordan Klasić, tajnik kluba.

Pozivamo sve čitatelje Sportneta da dođu popratiti natjecanje te podržati natjecatelje u dvorani srednjoškolskog centra u Bjelovaru od 31.05. do 02.06. 2024., ili putem streama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!