Vodeni sportovi

Jug i Jadran nastavljaju borbu za naslov prvaka Hrvatske, Dubrovčani traže poravnanje u seriji

Mihaela Bradovski • petak, 24.05.2024.
Jug i Jadran nastavljaju borbu za naslov prvaka Hrvatske, Dubrovčani traže poravnanje u seriji
Foto: Baldo Marunčić/HINA

Još prije deset dana održana je prva finalna utakmica hrvatskog vaterpolskog prvenstva, a nakon ove neuobičajene pauze u seriji, danas je na rasporedu drugi susret…

Jadran nastavlja put prema obrani naslova, ali Jug također ima svoje planove i želi vratiti trofej u svoje vitrine. Neće mu biti lako, međutim Jug je u svom bazenu posebno opasan te će napraviti sve da danas poravna u finalnoj seriji.

Igraj na Jug - Jadran na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi susret odigran je u Splitu, a Jadran je u njemu bio uspješniji s 14:10. Bio je to susret koji su Splićani odveli na svoju stranu odlično odrađenom drugom i trećom dionicom gdje su stvorili razliku te na kraju upisali pobjedu.

U tom susretu Splićane su predvodili Jerko Marinić Kragić i Loren Fatović s po tri gola, a kod Juga je najistaknutiji bio Hannes Daube s četiri postignuta pogotka.

U Dubrovniku se očekuje utakmica u kojoj će Jug biti opasniji, konkurentniji i Jadran će zasigurno imati teži posao. Obje momčadi imaju u svojim redovima sasvim dovoljno iskusnih igrača koji se mogu i znaju nositi s važnosti ovog trenutka.

Pritisak je sada u potpunosti na Dubrovčanima, oni su ti koji moraju do pobjede jer bi ulazak u 2-0 zaostatak bio jako teško dostižan. Splićani mogu biti opušteniji, oni iz ovog dvoboja mogu prvenstveno puno toga dobiti.

Što su rekli

Vjekoslav Kobešćak, trener Juga: "U Rijeci smo bili vrlo dobri, ali uspoređujući naše tamošnje suparnike s Jadranom moram reći da obje momčadi, dakle Sabadell i Primorje, nisu ni blizu splitskom sastavu. Mi smo sigurno došli do europskog trofeja, zadovoljan sam igrom, ali naglašavam to nisu bili protivnici razine i kvalitete Jadrana. Nadam se u petak i još boljoj igri od dobrih utakmica u Rijeci jer jedino tako možemo izjednačiti finalnu seriju. Jadran je snažan, baš jak i ne zavaraju nas njihovi nastupi u Europi. Od početka sezone su isticali da im je najvažnije Prvenstvo Hrvatske. Kada su kako se kaže ‘pravi’, sigurno su jedna od najboljih europskih momčadi."

Jure Marelja, trener Jadrana: "Mislim da prva utakmica nije mjerilo, nije referentna. Jug je tada bio u recimo podređenom položaju, budući da prije splitske utakmice nisu igrali 15 dana nijednu utakmicu. Imali su tada u Splitu i nekoliko neprisiljenih pogrešaka što je dosta usmjerilo utakmicu. Zato očekujem u Dubrovniku sasvim drukčiji susret. Onu prvu utakmicu u Splitu treba što prije zaboraviti i rezultat i način na koji smo pobijedili. U Gružu nas čeka sasvim drukčija utakmica, u ambijentu koji je neugodan svakom gostu. Naša je primarna zadaća zaustaviti jugaše u njihovoj nakani da se razigraju na početku utakmice i mislim da onda imamo otvorenu utakmicu."

Mjesto, vrijeme

Dubrovnik, Gruž, 19:00

Prošli dvoboj

Posljednji dvoboj ovih protivnika u Splitu je završio pobjedom Jadrana 14:10 uz bolju igru i dominaciju Splićana.

Prognoza

Jug u ovaj susret ulazi u dobrom raspoloženju nakon osvajanja Eurokupa, igra i u svom bazenu te mu sve to značajno povećava šanse u ovom susretu.

Prva liga

finale

Jadran Split14:10Jug AO
Jug AO13:15 **Jadran Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!