Vodeni sportovi

Jadran nakon drame peteraca stigao nadomak obrani naslova prvaka

Mario Borko • petak, 24.05.2024.
Jadran nakon drame peteraca stigao nadomak obrani naslova prvaka
Foto: Miroslav Lelas/HINA

U vrlo uzbudljivoj drugoj utakmici finalnog doigravanja Prvenstva Hrvatske, Jadran je u Dubrovniku pobijedio Jug AO nakon peteraca. Regularni dio završio je bez pobjednika, a Splićani su u raspucavanju bili nepogrešivi.

Nakon večerašnje drame na bazenu u Gružu vrlo smo blizu tome da dobijemo novog-starog prvaka Hrvatske. Jadran je ukupnih 15:13 (11:11) nadigrao dubrovački Jug AO i za četiri dana imat će priliku na Poljudu dovršiti posao i obraniti naslov prvaka.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jug Ao je bolje krenuo u utakmicu. Poveo je s 2:0, ali gosti su početkom druge četvrtine preokrenuli i došli do vodstva 2:3. Do kraja prvog poluvremena Dubrovčani su se opet vratili u vodstvo i s prednošću 4:3 otišli su na kratki odmor.

Na startu treće dionice ponovno su stekli dva pogotka prednosti, ali Jadran serijom 4:0 prvi puta odlazi na dva gola prednosti. Splićani su u posljednju četvrtinu ušli s prednošću 8:6, ali vaterpolisti Juga se vraćaju u igru i ponovno prelaze u vodstvo. Uslijedio je još jedan preokret pa su gosti minuti prije kraja imali gol prednosti.

Hannes Daube donio je Jugu peterce golom pet sekundi prije kraja utakmice. Isti je igrač bio tragičar u raspucavanju. Splićani su prvi pristupili izvođenju peteraca i sva četiri puta bili su precizni. Kod Dubrovčana je u trećoj seriji promašio Rino Burić, a potom Mato Anić brani peterac Amerikanca i donosi Jadranu drugu pobjedu u seriji.

Kod pobjedničke momčadi najraspoloženiji je bio Loren Fatović s četiri gola, a Jerko Marinić-Kragić i Zvonimir Butić postigli su dva. Kod Juga se šest igrača upisalo u strijelce, a najefikasniji je bio spomenuti Daube s tri gola. Frano Lazić i Marko Žuvela priključili su se s dva.

Jadran će u utorak imati priliku pred svojim navijačima obraniti naslov prvaka. Ovo je repriza prošlogodišnjeg finala koje se odlučivalo u pet utakmica. Tada nijedna ekipa nije pobijedila u gostima nego je presudila prednost domaćeg terena. Ovoga puta to čini se neće biti slučaj, ali ne treba otpisivati Dubrovčane koji su u ovom susretu bili vrlo blizu pobjede.

Finale Prvenstva Hrvatske, druga utakmica:
Jug AO – Jadran 13:15 (11:11)

Prva liga

finale

Jadran Split14:10Jug AO
Jug AO13:15 **Jadran Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!