Europska liga, nokaut faza, polufinale, 25.05.2024, 15:00 h
Flensburg
Flensburg 38:32(18:11) Dinamo Bukurešt

Flensburg preko Cindrićevog Dinama do svog četvrtog finala Europske lige

Mario Borko • subota, 25.05.2024.
Flensburg preko Cindrićevog Dinama do svog četvrtog finala Europske lige
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

U Hamburgu se ovaj vikend održava Final Four Europske lige, a prvi finalisti su rukometaši Flensburga koji su bez većih problema svladali Dinamo Bukurešt i tako se nakon deset godina vratili u finale europskog natjecanja...

Prvi finalisti ovogodišnje Europske lige su rukometaši Flensburga. U polufinalu su s 38:32 (18:11) pobijedili Dinamo Bukurešt i tako po četvrti puta izborili finale ovog natjecanja. Njemačku momčad su predvodili Danci Emila Jakobsen i Johan Hansen koji su kombinirano zabili 20 golova.

Igraj na Final Four Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Flensburg je u ovaj susret ušao kao veliki favorit, a taj je status i opravdao. Rumunji su bili u konstantnom zaostatku, a kakav-takav priključak od tri gola zaostatka držali su u prvih 20 minuta. Nakon toga Nijemci su do kraja prvog poluvremena podigli tempo i na predah otišli sa sedam golova viška.

Dinamo se u nastavku jednostavno nije uspio približiti na manje od pet golova zaostatka i Flensburg je utakmicu mirno priveo kraju. Spomenuti dvojac bio je najefikasniji. Jakobsen je postigao 11, a Hanses devet golova. Još jedan Danac Simon Pytlick dodao je šest, a danski vratar Kevin Moller skupio je 11 obrana.

Kod Dinama nije bilo Luke Cindrića, a najbolji strijelac ekipe bio je Andrii Akimenko sa sedam golova. Ante Kuduz postigao je pet pogodaka kao i Stanislav Kašparek. Vratari Rumunjske momčadi od 43 upućena udarca obranili su samo pet.

Flensburg se tako nakon 24 godine vratio u finale Europske lige. Kasnih devedesetih momčad sa sjevera Njemačke osvojila je jedan naslov i dva puta igrala u finalu. Prije deset godina osvojila je Ligu prvaka, a sada će deset godina kasnije pokušati dodati još jedan europski trofej u svoje vitrine.

Dinamo se nakon dugo vremena vratio na europsku scenu, a nakon točno dvadeset godina igrat će za treće mjesto u ovom natjecanju.

Final Four Europske lige, polufinale

Flensburg (Njemačka) – Dinamo Bukurešt (Rumunjska) 28:32 (18:11)

Europska liga, nokaut faza

polufinale

Flensburg38:32Dinamo Bukurešt
Rhein-Neckar Löwen24:33Füchse Berlin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!