Europska liga, nokaut faza, polufinale, 25.05.2024, 18:00 h
Rhein-Neckar Löwen
Rhein-Neckar Löwen 24:33(9:14) Füchse Berlin
Füchse Berlin

'Crne rupe' presudile Rhein Neckar Löwenu, Füchse Berlin u finalu brani naslov

Mario Borko • subota, 25.05.2024.
'Crne rupe' presudile Rhein Neckar Löwenu, Füchse Berlin u finalu brani naslov
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

U drugom polufinalu Europske lige, na Final Foru u Hamburgu, gledali smo njemački dvoboj u kojem je uspješniji bio Füchse Berlin. Rhein Neckar Löwen imao je previše oscilacija da bi izbacio aktualne osvajače...

U finalu Europske lige u nedjelju će se sastati Füchse Berlin i Flensburg. Berlinčani su u drugom polufinalu s 33:24 (14:9) porazili Rhein Neckar Löwen, a Flensburg je nešto ranije izbacio Dinamo Bukurešt. Tako će Final Four u Hamburgu obilježiti njemačko finale.

U oba prvenstvena dvoboja ove sezone Füchse je bio uvjerljiv, a ulogu favorita opravdao je i u Europskoj ligi. Rhein Neckar je bolje ušao u utakmicu, imao je nakon 12 minuta vodstvo 6:4, a u 17. je bilo 9:8 za Berlinčane koji tada rade seriju 5:0 i odlaze na lijepu prednost. U posljednjih 13 minuta prvog dijela Löwen je zabio samo jedan gol.

Na predah se dakle otišlo s vodstvom Lisica 14:9, a u prvih osam minuta nastavka igralo se gol za gol. Tada slijedi nova “crna rupa“ Lavova koji sedam minuta ne postižu pogodaka, a Berlinčani u tom razdoblju rade seriju 6:0 i otklanjaju sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Do kraja su obje ekipe samo odradile posao, a semafor je na kraju pokazivao 33:24 za Lisice

Kod pobjedničke momčadi nije bilo neraspoloženog igrača, a sa sedam golova najviše su se istakli Lasse Andersson i Mathias Gidsel. Još jedan Danac, veteran Hans Lindberg postigao je šest, a Dejan Milosavljević je skupio 13 obrana, od čega čak pet sa šest metara.

Juri Knorr je kod Lavova postigao sedam pogodaka, ali uz postotak šuta 50 posto. David Späth i Mikael Appelgren skupili su zajedno 11 obrana, ali nisu mogli pomoći svojoj ekipi.

Füchse će u finalu igrati protiv Flensburga. Trebala bi to biti vrlo izjednačena utakmica. Ove dvije momčadi ove sezone sastale su se tri puta, a svaka je ostvarila po pobjedu dok je jedna utakmica završila neriješeno.

Füchse je vladar ovog natjecanja, od posljednjih osam izdanja osvojio je tri, a još je dva puta zaustavljen u finalu. Ovo će dakle biti šesto finale za Lisice koje mogu prvi puta obraniti naslov. Lavovi će kao i prije tri godine igrati za treće mjesto, a jedini europski trofej ostaje osvojen u ovom natjecanju 2013. godine.

Marko Kopljar nije kod Füchsea ostvario napadački učinak, ali je zaradio žuti karton. Bivši hrvatski reprezentativac legenda je kluba, a eventualni naslov bio bi mu treći u ovom natjecanju.

Europska liga, nokaut faza

polufinale

Flensburg38:32Dinamo Bukurešt
Rhein-Neckar Löwen24:33Füchse Berlin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!