Tenis

Sjajni Carlos Alcaraz nadigrao Novaka Đokovića za novi Wimbledon!

Petar Jenjić • nedjelja, 14.07.2024.
Sjajni Carlos Alcaraz nadigrao Novaka Đokovića za novi Wimbledon!
Foto: EPA

Španjolac Carlos Alcaraz obranio je naslov pobjednika Wimbledona. U reprizi prošlogodišnjeg finala slavio je protiv Novaka Đokovića koji nije imao odgovora na sjajnu igru protivnika...

Briljantno, zaista briljantno odigrao je Carlos Alcaraz finale Wimbledona. U reprizi prošlogodišnjeg finala slavio je protiv Novaka Đokovića, a ovoga puta za pobjedu mu nije trebalo pet setova, nego samo tri. Završilo je 6:2, 6:2, 7:6 nakon točno dva i pol sata igre.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Alcaraz je bio bolji u praktički svim segmentima igre i od samog početka dominirao. Ovo mu je bilo 19. finale u karijeri na ATP ili višoj razini i čak 15. osvojena titula. U četvrtom Grand Slam finalu stigao je do četvrtog naslova. Zaista sjajna statistika mladog Španjolca.

Odmah prvi gem trajao je jako dugo, a Alcaraz je odmah došao do breaka i vodstva od 2:0. Kasnije je stigao i do drugog breaka, a zatim spasio i jednu, jedinu break šansu Đokovića u cijelom setu. Set je zaključio sa 6:2, a srpski tenisač dobio je svega 55 posto poena na prvom servisu.

Otvaranje drugog seta donijelo je nastavak Alcarazove dobre igre, a kada na to nadodamo i poneke Đokovićeve netipične pogreške, to je donijelo odmah oduzet servis, a zatim i vodstvo od 2:0. Alcaraz je za sve imao rješenje, a cijeli drugi set razvijao se kao prvi. Slavio je istim rezultatom.

Osjetno se Đoković podignuo u trećem setu, posebno nakon trećeg gema u istom kada je spasio četiri breka šanse protivnika. Kod vodstva 3:2 nije iskoristio tek drugu break priliku u cijelom meču i njegov protivnik poravnao je rezultat. Međutim, kod 4:4 je odigrao odlično i napravio break.

Servirao je nakon toga za pobjedu, imao čak 40:0 i tri vezane meč lopte, ali nije uspio zaključiti meč i Đoković je došao do prvog breaka na meču. Gledali smo na koncu i tie-break gdje je Alcaraz slavio sa 7:4. test

Wimbledon, finale:
Carlos Alcaraz - Novak Đoković 6:2, 6:2, 7:6 (4)

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!