Tenis

Alcaraz: 'Još uvijek sebe ne smatram velikim šampionom'

Petar Jenjić • nedjelja, 14.07.2024.
Alcaraz: 'Još uvijek sebe ne smatram velikim šampionom'
Foto: EPA

Carlos Alcaraz osvrnuo se na svoju pobjedu i novu titulu u Wimbledonu. Iako ima već četiri Grand Slama, ističe da se još ne smatra šampionom...

Španjolac Carlos Alcaraz odigrao je odličan meč protiv Novaka Đokovića i osvojio svoj drugi uzastopni Wimbledon. Svoj komentar dao je nakon završetka dvoboja:

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Iskreno, to je san za mene, držati ovaj trofej. Kad sam dao intervju s 11 godina, rekao sam da mi je san osvojiti Wimbledon, igrati na ovom prekrasnom terenu. Ovo je najljepši turnir i najljepši trofej."

Alcaraz je u trećem setu vodio 5:4 i imao 40:0, ali nije iskoristio tri vezane meč lopte:

"Osjećao sam se predaleko od pobjede. Đoković je velik borac, on je tražio svoju šansu, bilo je teško. Pokušao sam nakon toga ostati smiren, u tie-breaku igrati najbolji tenis. O tome sam razmišljao. Na kraju sam pronašao dobra rješenja i sretan sam s pobjedom. Boriti se, vjerovati u sebe. Biti među igračima koji su u istoj godini osvojili Wimbledon i Roland-Garros. Još uvijek sebe ne smatram velikim šampionom, trudim se nastaviti ići svojim putem i graditi svoju karijeru najbolje što mogu."

Večeras je finale Europskog prvenstva:

"Gledat ću sa svojim timom, ne znam gdje i kako, ali tako će biti. Odradio sam svoj posao, sada nogometaši neka naprave isto. Bit će teška utakmica, nadam se da će bolji osvojiti titulu."

Alcaraz se još malo osvrnuo na Đokovića:

"Jako sam nervozan i zaboravio sam čestitati Novaku Đokoviću i njegovom timu jer je ovo bilo jako teško za njega. Napravili su velik posao nakon operacije i Roland-Garrosa. Nismo znali hoće li igrati, a on došao do finala. Pričao sam s timom koliko je nevjerojatno igrati mečeve i osvajati poene nekoliko tjedana nakon operacije, moje poštovanje i velike čestitke. Hvala mojoj obitelji i timu tijekom sva četiri tjedna, ne samo danas. Htio sam biti u što boljoj formi i bila mu je potrebna sva ta podrška svakog dana. Teško je kad ste daleko od obitelji i svojih ljudi, hvala im što su bili uz mene. Nadam se da ćemo imati još trenutaka poput ovog", dodao je Alcaraz. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!