Nogomet

Hajduk nakon ispadanja iz Europe dočekuje Varaždin

Petar Jenjić • nedjelja, 18.08.2024.
Hajduk nakon ispadanja iz Europe dočekuje Varaždin
Foto: Mario Strmotić/HINA

Nogometaši Hajduka i Varaždina večeras će prvi na teren u sklopu nedjeljnog programa trećeg kola SuperSport HNL-a. Splićani u dvoboj ulaze nakon ispadanja iz Europe, dok Varaždinci traže svoj prvi pogodak i prvu pobjedu...

Bogat program s tri utakmice u danu, vjerojatno i posljednji put ove sezone, počinje od 18:50 sati na Poljudu gdje će u sklopu trećeg kola SuperSport HNL-a nogometaši Hajduka ugostiti Varaždin. Prvi sudac dvoboja je Igor Pajač, pomoćnici Luka Pušić i Vedran Đurak, četvrti sudac Mateo Erceg, a u VAR sobi Ivan Bebek i Jerko Crnčić.

Igraj na Hajduk - Varaždin na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Još jedno europsko razočaranje za Hajduk odigralo se prije nekoliko dana na Poljudu. Skromni Ružomberok iskoristio je jedan poklon Hajduka u ranoj fazi utakmice, kasnije je izdržao brojne nalete Splićana i eliminirao hrvatskog predstavnika iz Europe. Hajduk je vrlo rano počastio Ružomberok pogotkom do kojeg su gosti došli ni krivi ni dužni.

I onda kada se nakon utakmice najmanje priča o nogometu, jasno je da nešto nije u redu, ali nova utakmica je pred vratima. Kako će i koliko moći podići momčad Gennaro Gattuso, ostaje pitanje. Entuzijazma i energije sigurno ima, ali još jedan europski korak unazad nešto je što se ipak nije trebalo dogoditi. Jako je slaba utjeha da je to, po šansama, bila najbolja Hajdukova utakmica u sezoni, ali što vam to znači kada ne pobijedite.

Nakon uvodna dva prvenstvena kola Hajduk ima četiri osvojena boda. Prvo je na Poljudu došao do pobjede protiv Slaven Belupa od 2:1, da bi kod Lokomotive ispustio maksimalan broj bodova u samoj završnici dvoboja koji je u Kranjčevićevoj završio rezultatom 1:1. Neće mu biti sigurno lako ni danas.

Prisjetili su se Varaždinci na svojim društvenim mrežama zadnje utakmice protiv Hajduka na Poljudu. Bilo je to u 33. kolu protekle sezone kada su gosti slavili s 0:1 krasnim pogotkom Domagoja Drožđeka iz 67. minute susreta. Dugo su Varaždinci čekali na pobjedu protiv Hajduka, a zadnja prije toga bila je još krajem 2020. godine.

Varaždinci su u prva dva kola osvojili dva boda, a oba remija upisali su bez pogodaka. Na startu sezone bili su konkretniji od Gorice, no ostali bez punog plijena, dok su u drugom bili domaćini Rijeci. Svako poluvrijeme pripalo je po jednoj momčadi tako da je podjela bodova bila realan ishod.

Što su rekli

Gennaro Gattuso, trener Hajduka: "Ako odigraš 1000 utakmica kao mi u četvrtak, izgubiš jednu ili dvije. To nam daje snagu, dokazalo je da možemo igrati nogomet. Jasno je da je trener Varaždina najavi pobjedu, to je momčad koja želi igrati dobar nogomet i koja je dobro posložena. Nije vertikalna kao ekipe s kojima smo do sada igrali i to nam odgovara. Pripremili smo se, imamo sve informacije. Najvažnije je da mi odigramo veliku utakmicu."

Nikola Šafarić, trener Varaždina: "Vrućine su velike i taj ritam igranja četvrtkom i nedjeljom će sigurno ostaviti traga. Moramo biti strpljivi, aktivni, držati određeni tempo i dobro stajati na terenu. Onda se može dogoditi dosta toga. Znamo da je teško igrati u Splitu jer se od Hajduka očekuju pobjede, posebno kod kuće. Bit će važno izdržati početni pritisak."

Mjesto, vrijeme suci

Poljud, Split, 18:50

Suci: Igor Pajač, Luka Pušić i Vedran Đurak; 4. sudac: Mateo Erceg; VAR: Ivan Bebek i Jerko Crnčić

Nedostaju

Hajduk: Sigur (pod upitnikom)

Varaždin: (-)

Zadnji susret

Varaždin je u susretu 33. kola protekle sezone slavio na Poljudu s 0:1.

Prognoza

Ne očekujemo danas ljepoticu od utakmice i manji broj pogodaka čini se kao sigurniji izbor. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!