Nogomet

Brazilac potpisao za Sydney: 'Jedan od najboljih nogometaša koji je ikada igrao na ovim obalama'

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.08.2024.
Brazilac potpisao za Sydney: 'Jedan od najboljih nogometaša koji je ikada igrao na ovim obalama'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Novi igrač u redovima Sydney FC-a je Douglas Costa, Brazilac koji je kroz bogatu karijeru osvojio dosta trofeja. Iz kluba ističu da se radi o "jednom od najboljih nogometaša koji su ikada igrali na ovim obalama"...

Brazilski nogometaš Douglas Costa, koji je igrao u europskim velikanima poput Juventusa i Bayerna, pronašao je novi angažman u Australiji, a prema potpisanom ugovoru sljedeće dvije sezone će igrati za Sydney FC.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Klub je u ponedjeljak objavio vijest o potpisivanju ugovora s 33-godišnjim krilnim igračem, nazvavši ga jednom od najvećih i najeksponiranijih sportskih zvijezda koje su se ikada pojavile u Australiji.

"On je jedan od najboljih nogometaša koji su ikada igrali na ovim obalama, a oči nogometnog svijeta će ove sezone biti uprte u Sydney FC i A-ligu. Douglas je dokazani pobjednik, o čemu svjedoče brojni naslovi koje je osvajao u najboljim ligama svijeta. Ovo je još jedno povijesno pojačanje za naš klub", izjavio je u priopćenju predsjednik Sydney FC-a Scott Barlow.

Douglas Costa je po triput bio prvak Italije s Juventusom i prvak Njemačke s Bayernom, s kojim je osvojio i jedan njemački Kup te Svjetsko klupsko prvenstvo. Šahtar je bio prvi europski klub u karijeri, a s njim je pet puta zaredom bio prvak Ukrajine. Prošlu je polusezonu proveo u brazilskom Fluminenseu.

"Bio sam dio nevjerojatnih timova tijekom svoje karijere, osvojio sam mnogo naslova i došao sam u Sydney FC po još trofeja", izjavio je Douglas Costa u priopćenju.

"Nogomet mi je u krvi i dolazim u Australiju kako bih podigao razinu igre ??u ovoj zemlji, zabavljao strastvene ljubitelje sporta i donosio trofeje Sydney FC-u", dodao je Brazilac koji je 31 put nastupio za reprezentaciju svoje zemlje i postigao tri pogotka, a bio je u momčad na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji te na Copa Americi 2015.

Prošlu sezonu Sydney FC završio je na četvrtom mjestu u A-ligi koja broji 12 momčadi.

"Uzbudljivo je što smo uspjeli privući igrača takve klase kao što je Douglas Costa. Njegovo iskustvo i znanje će pozitivno utjecati na našu momčad", izjavio je glavni trener Sydney FC-a Ufuk Talay.

Očekuje se da će Douglas Costa prvi službeni nastup imati 19. rujna u Azijskoj ligi prvaka 2, kad će Sydney FC ugostiti Eastern FC, klub iz Hong Konga.

Natjecanje u australskoj profesionalnoj A-ligi započet će u listopadu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!