Nogomet

Jakirović: 'Naša ambicija ne smije prestati ulaskom u Ligu prvaka, moramo igrati hrabro'

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.09.2024.
Jakirović: 'Naša ambicija ne smije prestati ulaskom u Ligu prvaka, moramo igrati hrabro'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Nakon izbacivanja Qarabaga, Dinamo otvara nastup u Ligi prvaka gostovanjem u Münchenu kod Bayerna. Pred Modrima je jako težak posao.

Pred Sergejom Jakirovićem i Dinamom je velika i teška utakmica, gostovanje kod Bayerna, jedne od najtežih momčadi koje je Dinamo mogao dobiti u ždrijebu.

Igraj na Bayern - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sjajna utakmica je pred nama s velikim protivnikom, momčadi koja je strašna i jako dobro posložena. Jučer kada smo ih analizirali, ne znaš otkud krenuti koliko je tu kvalitete. Naša ambicija ne smije prestati ulaskom u Ligu prvaka, moramo igrati hrabro, maksimalno otežati posao Bayernu, pomagati jedni drugima. Sigurno je da ćemo veće vrijeme biti u podređenom položaju, vidite kolika je moć Bayerna, ali želimo vidjeti koliko možemo parirati i probati ugroziti Bayern."

Josip Mišić propustio je dvoboj protiv Hajduka, ali igrat će protiv Bayerna.

"Mišić je dobro, bit će spreman, od petka trenira, testirali smo ga i sve je u redu, dispoziciji je."

Posebne pripreme za Bayern nije bilo.

"Ista je priprema uvijek, ne preskačemo utakmice. Maksimalni fokus je na svaku iduću utakmicu, nema preskakanja."

Hajduk je slavio na Maksimiru, a Jakirović je utvrdio da je to šamar koji je možda dobro došao.

"Ni ja ne volim što smo izgubili, iako možda je u tom trenutku dobro došlo da se osvijestimo da nismo prvaci u osmom mjesecu. Uvijek ću tjerati igrače da daju maksimum. Nismo bili raspoloženi prema naprijed da još više pritisnemo, ulaskom Kulenovića napravili smo više prema naprijed, iz neopreznosti primili gol, ali to je nogomet, događa se, ideš dalje."

Jakirović još nije odlučio s kojom formacijom će se suprotstaviti Bayernu.

"Danas smo vrtjeli razne varijante, sutra ćemo odlučiti točno što ćemo da što manje patimo, a da možemo ugroziti Bayern."

Bayern će biti teško iznenaditi.

"Jako malo slabosti je u Bayernovoj igri, Kane ima veliku slobodu, dosta rotira u prostorima, to onda popunjavaju Musiala i Olise i bit će jako važna komunikacija, koliko će biti moguća s obzirom na pun stadion. Morat ćemo preuzimati, maksimalna kontrola njega u kaznenom prostoru."

Bayern će probati visokim presingom Dinamu stvarati probleme.

"To je problem s kojim se ne susrećeš u HNL-u, dosta radimo na mehanizmima otvaranja, stvar je nekad i pozicioniranja. Jako je važna igra na lopti, da budemo hrabri i da možemo igrati s pritiskom, ako uspijemo bit će dobro. Ne smijemo se sakrivati, ali to je jedna od najboljih ekipa na svijetu koja ima puno eksplozivnosti i brzine, a tehnički je savršena."

Dinamo je na prošlom gostovanju izgubio u Münchenu s 5:0, a Jakirović se ne boji ponavljanja povijesti.

"Gledao sam tu utakmicu, Benković je debitirao, ali ne razmišljam tako, probat ćemo maksimalno, ako se ukaže prilika iskoristiti je, nikada ne znate kako će se igra razviti. Imamo svoj put i cilj, tko god da igra u Dinamu i vodi ga, osvajanje titule je glavna stvar, a u Ligi prvaka imamo posla s ozbiljnim ekipama koje godinama igraju na vrhunskom nivou, želimo uzeti bodove i što skuplje prodati kožu." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!