Nogomet

Englezi se oporavili pobjedom u Finskoj, golčina Trenta, Makedonci na korak do promocije

Mario Borko • nedjelja, 13.10.2024.
Englezi se oporavili pobjedom u Finskoj, golčina Trenta, Makedonci na korak do promocije
Foto: EPA

Od 18 sati na programu su bile četiri utakmice Lige nacija. U Ligi B Engleska je nakon šokantnog poraza od Grčke uvjerljivo pobijedila u Finskoj, a u Ligi C Sjeverna Makedonija je praktički osigurala prvo mjesto i promociju u viši razred...

U nedjelju se u Ligi nacija ne igraju susreti Lige A, ali su zato u akciji ostale lige. Englezi su u prošlom izdanju ispali u Ligu B, a oni su u jednom četiri susreta od 18 sati pobijedili u Finskoj s 1:3.

Igraj na utakmice Lige B Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Ligi C Sjeverna Makedonija je s 0:2 slavila u Armeniji, dok su u Ligi D Lihtenštajn i Gibraltar remizirali 0:0, a Malta je s minimalnih 1:0 pobijedila Moldaviju.

Englezi su prije tri dana šokantno izgubili od Grčke na Wembleyju, ali u Finskoj su odigrali ozbiljnu utakmicu i zasluženo slavili. Nakon sporijeg početka u 18. minuti Englezi su odigrali odličnu akciju, Angel Gomes je asistirao, a Jack Grealish mirno zabio za 1:0.

Englezi nakon toga nisu stvarali velik broj prilika, a Finci su ozbiljnije zaprijetili dva puta. Oba puta se u izglednoj situaciji našao Topi Keskinen, ali nije bio precizan. Engleska je drugi gol zabila u 74. minuti.

Trent Alexander-Arnold zabio je briljantan slobodnjak s nekih 25 metara preko živog zida. U 84. pitanje pobjednika je riješeno, Ollie Watkins je probio lijevu stranu, ubacio, a Declan Rice iz blizine poslao loptu u praznu mrežu.

Finska je počasni pogodak postigla u 87., Leo Walta je ubacio iz kuta, a Arttu Hoskonen je bio najviši na prvoj vratnici i zabio za konačnih 1:3.

Englezi su sada na devet bodova koliko ima i Grčka koja kasnije igra s Irskom. Finci su i dalje na nula bodova i teško će ostati u Ligi B.

U Ligu B gotovo sigurno će ući Sjeverna Makedonija. Makedonci su nakon pobjede u Latviji slavili i u Armeniji. Već u šestoj minuti gol im nije priznat zbog zaleđa, a do velika tri boda stigli su u završnici.

U 72. minuti Eljif Elmas je na sebe navukao nekoliko igrača, pao je u kaznenom prostoru i tražio jedanaesterac, ali sudac je samo odmahnuo rukom. Domaćini nisu dobro očistili tu situaciju, Isnik Alimi je desno proigrao Bojana Miovskog koji je ostao sam i odlično pogodio suprotne rašlje za 1:0.

Armenija se nakon toga morala otvoriti, a u 85. minuti nakon jednog protunapada Ezgjan Alioski je ostavio loptu Isniku Alimiju koji je s 18 metara pogodio suprotni kut i riješio pitanje pobjednika.

Alimi je tako s golom i asistencijom bio igrač utakmice u kojoj je Sjeverna Makedonija praktički osigurala promociju u Ligu B. Makedonci nakon četiri kola imaju deset bodova, a posljednje dvije utakmice igraju na domaćem terenu protiv Latvije koja ima tri boda i Farskih otoka koji imaju dva.

Armenija je ostala na četiri i više ni teoretski ne može prestići Makedonce.

U Ligi D Lihtenštajn i Gibraltar su remizirali 0:0, a Malta je na svom terenu pobijedila Moldaviju 1:0 golom Teddyja Teuma u 87. minuti iz kaznenog udarca. Isti je igrač propustio u 95. minuti realizirati drugi kazneni udarac za Maltežana koji nakon dva susreta imaju tri boda, a Moldavija šest. test

FOTO: EPA/Kimmo Brandt

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Finska1:3Engleska
Grčka2:0Irska
1Grčka 49:1+812
2Engleska 48:3+59
3Irska 42:7-53
4Finska 42:10-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Finska1:3Engleska
Grčka2:0Irska
1Grčka 49:1+812
2Engleska 48:3+59
3Irska 42:7-53
4Finska 42:10-80

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!