Nogomet

Njemačka želi učvrstiti prvo mjesto u skupini

Petar Jenjić • ponedjeljak, 14.10.2024.
Njemačka želi učvrstiti prvo mjesto u skupini
Foto: EPA

Njemačka nogometna reprezentacija večeras će u Münchenu ugostiti Nizozemsku, u susretu četvrtog kola Lige nacija. Elf će, nakon pobjede kod Bosne i Hercegovine, novim slavljem pokušati učvrstiti prvo mjestu u skupini...

Druga utakmica skupine 3 u Ligi nacija A igra se na Allianz Areni u Münchenu s početkom u 20:45. Bit će to drugi dvoboj Njemačke i Nizozemske u ovom izdanju, a ovoga puta sudit će im Slavko Vinčić iz Slovenije.

Igraj na Njemačka - Nizozemska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prije tri dana Njemačka je odigrala utakmicu u gostima kod Bosne i Hercegovine. Dva pogotka postigao je Deniz Undav, a poraz domaćina ublažio je Edin Džeko. Kada na to nadodamo da su Elfu još tri pogotka bila poništena, jasno je da se radilo o dominantnoj predstavi, iako je postojalo malo drame nakon primljenog pogotka 20 minuta prije kraja.

I dok Nijemci drže prvo mjesto sa sedam bodova, svojevrsni kiks imala je Nizozemska koja ipak, kada se sve zbroji, može biti zadovoljna bodom na gostovanju kod Mađarske. Domaćin je imao vodstvo i igrača više nakon isključenja Virgila van Dijka, ali je Denzel Dumfries ipak zabio za remi, zabio za 1:1.

Nakon što su protiv Bosne i Hercegovine startali Robert Andrich i Pascal Gross, izbornik Julian Nagelsmann trebao bi malo zarotirati početnu postavu u kojoj bi mjesto mogli naći Aleksandar Pavlović i Angelo Stiller. U kadru i dalje nisu: David Raum, Benjamin Henrichs, Robin Koch, Marc-Andre ter Stegen, Jamal Musiala i Kai Havertz.

Nizozemci neće moći računati na već spomenutog van Dijka zbog isključenja, a osim njega od ranije na raspolaganju nisu Nathan Ake i Jurrien Timber. Osim nužne promjene na stoperskoj poziciji, drugih kod Ronalda Koemana u početnoj postavi ne bi trebalo biti.

Prvi međusobni dvoboj ovih ekipa ponudio je dobar nogomet, dosta šansi i četiri pogotka. Nizozemci su pred svojim navijačima poveli pogotkom Tijjanija Reijndersa, uslijedio je preokret Njemačke pogocima Undava i Kimmicha, ali je remi Oranjama donio Denzel Dumfries.

Što su rekli

Julian Nagelsmann, izbornik Njemačke: "Bit će vrlo zanimljiva utakmica protiv dobrog protivnika. Mislim da smo u Amsterdamu bili bolji i da smo mogli pobijediti te ćemo isto pokušati napraviti sutra. Promjena neće biti puno. Neki igrači su umorni, ali to je normalno s kratkim pauzama. Vidjet ćemo hoćemo li raditi još neke promjene, četiri planiramo."

Ronald Koeman, izbornik Nizozemske: "Bit će zanimljivo vidjeti kako će momčad reagirati kada van Dijk nije tu jer je do sada gotovo uvijek bio na raspolaganju. On je netko koji daje upute iz obrambene linije, a sada će to morati raditi drugi. Neki su za to sposobniji od drugih, ali taj segment dolazi i s iskustvom."

Mjesto, vrijeme, suci

Allianz Arena, München, 20:45

Sudac: Slavko Vinčić (Slovenija)

Nedostaju

Njemačka: Henrichs, Raum, Koch, ter Stegen, Musiala, Havertz (ozljede)

Nizozemska: van Dijk (suspenzija), Timber, Ake (ozljede)

Zadnji susret

Utakmica u Amsterdamu, prije nešto više od mjesec dana, završila je golijadom i podjelom bodova, 2:2.

Prognoza

Ni jednoj ni drugoj momčadi nije strano zabijati veći broj golova, a slično smo vidjeli u njihovoj prvoj utakmici. Dobar dvoboj očekujemo i večeras. test

FOTO: EPA/NIDAL SALJIC

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bosna i Hercegovina-:-Mađarska
Njemačka-:-Nizozemska
1Njemačka 39:3+67
2Nizozemska 38:5+35
3Mađarska 31:6-52
4Bosna i Hercegovina 33:7-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bosna i Hercegovina-:-Mađarska
Njemačka-:-Nizozemska
1Njemačka 39:3+67
2Nizozemska 38:5+35
3Mađarska 31:6-52
4Bosna i Hercegovina 33:7-41

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!