Nogomet

Dinamovci sele u karantenu

Dražen Patarčić • četvrtak, 11.05.2000.


Druženje s novinarima (dp)

U "maksimirskoj šumi" se vrlo ozbiljno pristupilo utakmici sa Splićanima. Po nepisanom pravilu, za Hajduk su uvijek svi igrači spremni istrčati na teren i dati sve od sebe za najslađu pobijedu. Ladić je odradio cijeli trening, makar se stekao utisak - ne s punim intezitetom. Dinamovci imaju još jedan trening tokom sutrašnjeg popodneva koji će vjerovatno Vlaku i Braoviću pružiti sve odgovore na sumnje glede mogućnosti Ladića ali i Prosinečkog koji je danas također odradio svoj prvi trening. Koliko se za Ladića može reći da je 90 % na golu, za Prosinečkog se može reći da je 99 % van kombinacija za subotnju utakmicu.

Vlak okružen sedmom silom (Snimio: Dražen Patarčić)

Zamolili smo profesora Hrvoja Braovića, Vlakovog pomoćnika za komentar utakmica sa Hadjukom.

”Obje utakmice su za Dinamo vrlo važne. Pa tko voli izgubiti od Hajduka? Maksimalno smo okrenuti ka stvaranju potrebne klime u momčadi i dizanja kompletnog pogona u "punu radnu temperaturu" kako bi našim navijačima poklonili osim titule prvaka države i drugu krunu - Kup. Rezultat iz Splita je nadoknadiv i ništa tu još nije riješeno. Utakmica traje 90 minuta i Dinamo će pokušati sve da taj manjak od dva gola nadoknadi i prestigne. Pozivamo BBB da u što većem broju dođu na stadion i sportskim navijanjem nam pomognu u planu da pobijedimo u obje utakmice splitskog rivala. Momčad se, istina, nalazi pod malim psihološkim pritiskom jer su hodnici stadiona puni navijača koji traže karte za utakmice, koji očekuju pobjedu a svi bi popričali sa igračima i podijelili po neki koristan savjet kako igrati protiv "bilih". Upravo stoga nakon sutrašnjeg treninga momčad ide u karantenu. Idemo se "sakriti" i na miru pripremiti za ovu subotnju utakmicu.”

Audio: Šokota o 13.05.
Audio: Komentar o utakmici s Hajdukom

Tomo Šokota, uvijek zahvalan sugovornik ovako vidi dvostruki dvoboj sa Splićanima:

”Za očekivati je dva prava derbija, dvije prave utakmice, bitke od kojih je ova druga u Kupu za nas ipak važnija. Mi moramo pružiti prave igre i naravno - pobijediti. Ja se nadam da ova momčad to može i da zapravo vratimo Hajduku za onih 2:0 u Splitu. Pozivam naše navijače da nas podrže i ako nam ne bude išlo kako treba, i da dostojanstveno proslavimo titulu šampoina.”

Nakon što su nas igrači Dinama napustili, pred novinare i fotografe izašao je Ćiro Blažević kojem se tokom druženja sa britkim perima pridružio i Cico Kranjčar, koji su predstavili utakmicu koja će prethoditi subotnjem srazu Dinama i Hajduka - ogled između Dinama 82 i BBB-a.

Ćiro i Kranjčar u "žiži" novinarskih zanimanja (Snimio: Dražen Patarčić)

”Raduje me ponovo okupljanje i vođenje momčadi Dinama iz 82. godine” , započeo je Ćiro, “makar ja kažem da je to generacija koja je počela 81. i trajala do 83. Zato u ovom popisu igrača imate i igrača ih tih godina. Očekuje nas ozbiljan protivnik za kojeg , po informacijama koje sam dobio, igra nekoliko aktivnih nogometaša. Ja se nakon 19 godina susrećem sa igračima s kojima nisam imao ni najmanji koflikt. Uvjeren sam da će to biti pravo druženje i da ćemo pružiti dobru igru i pobijediti BBB koje će ovom prilikom voditi Bedi, moj veliki prijatelj. Ma ja sam uvjeren da će on meni otkriti kojom taktikom se planira suprotstaviti mojim "plavim mladićima". To je jedna utakmica koja će biti izuzetno teška za moje izabranike. Ova moja generacija nikada nije akceptirala poraze, i zato ovi slavni mladići, neće dozvoliti da me eventualni poraz napravi nesretnim. Oni zaslužuju da i ovu revijalnu utakmicu riješe tako kako ih se karakteriziralo pune 2 i pol godine. “

Audio: Ćiro diktira momčad Dinama 82
Video: O protivnku sve znam

”Ova generacija je posebna i po tome što je od njih čak 10 ostali u nogometu ili kao treneri, njih osam, a dva su postali sportski direktori. Pretvaram u sebi da i ja imam nekih zasluga u svemu tome. Mislim da nigdje u svjetu nema takvog primjera da jedna generacija da toliko kvalitetnih stručnjaka.pogledajte samo ta imena - Zajec, Vlak, Bračun, Munjaković, Kranjčar, Deverić, Mlinarić, Zvjezdan Cvjetković, Bogdan i Mustedanagić. To nema nitko i nigdje. Ali i svi ostali bili su i ostali prvenstveno prijatelji i kvalitetni ljudi i na to sam najviše ponosan u toj generaciji.”

Blažević i Rotim - zadnja kontrola popisa Dinamo 82 (Snimio: Dražen Patarčić)

Zlatko Kranjčar koji se pridružio Ćiri pozdravio je novinare i kratko prokomentirao predsotjeći dvoboj Dinama 82 i BBB: ”Ova utakmica igra se na dan 13.05. kada je prije deset godina Boban zaštitio naše navijače i svojim primjerom pokazao kako je bilo dosta onog sistema i rada. Taj njegov nasrtaj na tadašnje organe reda je bio apsolutno u pozitivnom tonu i na takav način je pokazao da je u Dinamu uvijek bilo a i biti će taj duh zajedništva i pripadnosti hrvatskom narodu. Ti mladi dečki BBB koji su dali svoje živote za našu domovinu, zaslužuju da im se oda priznanje u jednoj utakmici zlatne generacije, koja je nakon dugo godina donijela naslov prvaka u Maksimir, s navijačima koji su bili i ostali prepoznatljiv dekor i dio našeg kluba.”

Audio: e sine moj nedam sastav

Očekuje nas jedna uzbudljiva i dugačka subota. Najprije za predigru, revijalna utakmica ali pod punom "ratnom" opremom Dinama 82 i navijačke momčadi BBB , koju nažalost ne možemo predstaviti, jer njihov predstavnik nije stigao na Press konferenciju. A nakon te utakmice sjećanja na slavne dečke, gledati ćemo rovovsku borbu Dinama i Hajduka. Derbi nad svim derbijima privlači pažnju sve sportske javnosti ne samo zbog nogometa, nego i straha od mogućih ekscesa bilo koje navijačke grupe na stadionu i gradu. U 4 dana dva puta. Teško je prognozirati u ovakvim utakmicama, ali poželimo da pobijedi nogomet.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!