Rukomet

Medveščak osigurao četvrto mjesto

Boris Bilas • subota, 13.05.2000.

RKM Osiguranje Zagreb – Varteks 30:29 (14:13)

Kutija Šibica, 100 gledatelja.
Suci: Janović (Rijeka)i Musulin (Kaštel Gomolica

RKM Osiguranje Zagreb: Fekete, Đurašin 3, Uremović 4, Rapo, Dobronić, Brož 5, Horvat 5(1), Rodinis 4, T. Glavinić, I. Glavinić 7, Badurina, Petruševski 2
Varteks Tivar: Vujović, Lacković 5, Opančar 6, Jagačić 5(1), Žnidarić 3, Radujković 3, Belko 3, Turković, Brkinjač 4, Posavec, Štorga

Obrane: RKM Osiguranje Zagreb 11 (Fekete 6, Badurina 5); Varteks Tivar 11 (Vujović 11)
Sedmerci: RKM Osiguranje Zagreb 2 (1), Varteks Tivar 2(1)
Isključenja: RKM Osiguranje Zagreb 10 minuta (Petruševski, T. Glavinić, Rapo, Rodinis, Đurašin) Varteks Tivar: 2 minute ( Brkinjač)
Crveni karton: Brož (60. minuta)

Rukometaši RKM Osiguranja Zagreb su pobjedom u sedmom kolu Lige za prvaka nad varaždinskim Varteks Tivarom 30-29 (14-13) osigurali četvrto mjesto i nastup u europskim natjecanjima slijedeće sezone.

U jednoj dosta lošoj utakmici Medvjedi su pokazali da su trenutno bolja momčad i da su zasluženo na tablici ispred Varaždinaca. Cijela je utakmica bila vrlo izjednačena, a u prvom poluvremenu samo je Medveščak u 15. minuti vodio s tri gola prednosti (7-4), ali su se Varaždinci brzo vratili i u 18. minuti je već bilo 7-7. Preostali dio prvog djela bio je potpuno izjednačen i igralo se gol za gol. U tom djelu igre najbolji igrač na terenu bio je vratar Varteksa Boris Vujović koji je u prvom poluvremenu imao sedam obrana.

U drugom poluvremenu su Medvjedi pokazali bolju igru te su na krilima svog kapetana Ive Glavinića (sedam golova, pet u drugom poluvremenu) sredinom drugog djela došli do četiri gola prednosti (24-20) koju su neko vrijeme bez većih problema čuvlali. U tim trenucima činilo se daće Medvjedi bez problema doći do pobjede, ali tada ponovno dolazi do pada koncentracije u njihovim redovima te Varteks u 56. minuti golom Opančara dolazi do izjednačenja. Medveščak je odmah uzvratio s dva gola (Peruševski i I. Glavinić) koja su odlučila pobjednika.

Varteks je u posljednjim sekundama imao šansu da iz kontre dođe do boda, ali je tu kontru prekršajem spriječio Brož pa je zaradio crveni karton. U dvije sekunde koliko je ostalo nakon prekršaja Varaždinci nisu uspjrli postići gol te su Medvjedi došli do vrijedna dva boda. Medveščak je ovom pobjedom povećao prednost nad Varteksom na šest bodova, a kako do kraja ima još tri kola Medvjedi su osigurali četvrto mjesto i nastup jednom Euro kupu sljedeće godine.

Varaždinci još imaju šanse za nastup u Europi, ali ne ovise o sebi nego o Medveščaku koji se trebaju plasirati u finale Hrvatskog kupa (u polufinalu igraju protiv Zameta) da bi Varaždinci sljedeće sezone igrali u Europi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!